7000 könyvet darál le egy belga kiadó, mert "Fekete Péter" szerepel bennük

Létezik egyfajta szelektív összehasonlító tendencia a progresszívok közt. Ha a Pride a hivatalos oldalán propagálja a pedofíliát, azt nem kell figyelembe venni, mert nem Magyarországon történik, miközben ha itthon egy Pride-specifikus kérdést nem a nyugati kánon szerint értelmezünk, akkor bezzegnyugat van, és "milyen gáz már, hogy 2020-ban még mindig itt tartunk". Nem lepődnék meg, ha a könyvdarálásnak is lenne hasonló kettős mércéje. Dúró Dóra darálós operettgesztusa után most itt egy valódi könyvpusztítás: Belgiumban a Clavis kiadó 7000 könyvet semmisített meg, mert azokban szerepelt egy "Fekete Péter" nevű karakter.

 

Belgiumban régi hagyomány, hogy a Mikulás (Sinterklaas) december 5-én ajándékot hoz a gyerekeknek a segítőjével, Fekete Péterrel (Zwarte Piet). Ilyenkor a gyerekek feketére festik az arcukat, fekete loknis parókát viselnek és aranykarikákat tesznek a fülükbe.

A progresszívok szerint ez a gyakorlat mélyen rasszista, és sérthet egyes embereket. A kiadó éppen ezért úgy döntött, hogy a meglévő példányokat bedarálja, a karaktert eltörli, utódja pedig simán csak Péter lesz majd. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a bőre milyen színű lesz.

"Bizonyára lesznek majd, akiket ez is sért" - nyilatkozta a kiadó a De Standaardnak - "de a helyzet fokozódik, és az a legjobb, ha mindenki nyugodtan kezeli."

A Bol.com online shop azonnal beszüntette a könyv forgalmazását. "Előbb-utóbb mindenki válaszhelyzethez érkezik, ahol döntést kell hoznia" - tették hozzá.

Az eset egyébként semmilyen felháborodást nem váltott ki itthon, a médiában pedig jelentőset ott sem. Érdekes, ilyenkor nem jelennek meg a bérrettegők, akik szerint ahol könyveket darálnak, ott embereket is fognak. Úgy tűnik, nem a könyvdarálással van probléma, csak azzal, ha rossz ideológia mentén történik

 

Forrás: Tibi atya; tibiatya.blogstar.hu/

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog