Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egymillió lejjel támogatja a vártemplom felújítását

Zajlanak a vártelmplom felújítási munkálatai, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egymillió lejjel járul hozzá a műemlék épület restaurálásához.

Zajlanak Sepsiszentgyörgy egyik legmeghatározóbb épületének, a református vártemplomnak a felújítási munkálatai, amelyet helyi vállalkozás, a Bi-Turn Cons Kft. végez. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egymillió lejjel támogatja a felújítást.


A felújítási munkálatok a teljes épületkomplexumra, a teplomra, toronyra, ravatalozó házra, bástyázatra, a volt német iskolára is kiterjednek. A munkálatokat 2019. májusában kezdték el és október 31-én a konfirmálási szertartást már a templomban tervezik tartani.
Jelenleg a tornyon, a volt német iskola épületén (ma harangozó lakként szolgál, amely múzeummal egészül majd ki) és a templom belső munkálatain dolgoznak, ezt várhatóan idén be is fejezik.
A vörösréz toronygombban értékes pénzérméket és XVII. illetve XVIII. századi iratokat találtak, a restaurált toronygomb a helyére kerül miután a talált iratokat dokumentálják, lefordítják és nyilvánosság elé terjesztik.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog