Az unió vezetői a Csipkerózsika álmukból felébredtek

és megszólaltak, Von der Leyen valami bődületes populista szöveggel állt elő. Vagyis csak annyit mondott de ezt nagyon hosszan, amit akartak hallani azok, akik egyáltalán oda figyelnek rá. Április 5-én előrukkolt ötletével: "ebben a válságban nem végzünk félmunkát"(hát igen ha semmit nem teszek azt nem lehet felesben elvégezni), és ez a következő évekre is vonatkozik, amelyek arról szólnak majd, hogy miként lehet kiemelni a gazdaságot a válságból. Igen erőteljes beruházási tevékenységre, "egy Marshall-terve" van szükség, amelynek középpontjában "egy új, erős EU-s költségvetésnek kell állnia"…. "az a sok milliárd euró, amelyet most kell beruházni, hogy elkerüljük a még nagyobb katasztrófát, ezért az a felelősségünk, hogy okosan és fenntarthatóan fektessünk be közvetkező költségvetésünkből", eddig a hangzatos szöveg.

- Jut eszembe a felelősségről! Eddig hol volt az unió vezetősége az elmúlt négy hónapban?

A főmuftik elfelejtették, hogy 2015-ben elképzeltek egy pandémia megelőző terv kidolgozását, több millió eurót költöttek is rá.

-Vajon ezzel mi lett?

 

 Mindazok mellé ami az elmúlt hónapokban történt fölösleges összeesküvés elméletet szőni, mert a történések magában az összeesküvés, ellenünk ahogyan mi is és vezetőink cselekszenek ebben a nagy egyesült katyvaszban. Fölösleges belemenni abba, hogy szándékos vagy sem a helyzet, a koronavírusnak ha ideiglenesen is, de sikerült az Európai Unió teljes szerkezetét szétvernie. A válság közepén az EU kulcsfontosságú intézményei, az Európai Parlamentet, az Európai Bizottság és az Európai Tanács ténylegesen lebénult. A tagállamok „menekül, aki tud” elvén hoztak/nak döntéseket.

Egyes európarlamenti képviselők szerint az Európai Unió a szétesés szélére sodródott, a legkritikusabb időszakban haszontalannak bizonyult, a szervezettség hiánya miatt. A tagállamok, hogy mentsék az állampolgáraikat, kényszerülve voltak döntések meghozatalára másik ország ellenében. Ez történt például a sok román vendégmunkással, amikor az Osztrák és Magyar határ közé szorultak, hazafelé tartó útjukon. Az exportok letíltásával.

Brexit után az Európai Unióba vetett bizalom csökkent. Ha most, amikor a polgárok élete forog kockán, az EU nem nem tud egységes döntést hozni, adott esetben közös cselekvési irányt mutatni, felvetődik a jogos kérdés, egyáltalán az „Európai Unió projekt” hasznos ebben a formában, vagy sem.

Olaszországgal kapcsolatos reakció enyhén fogalmazva gyávaság volt,de inkább bűncselekmény

 volt, mikor unió magára hagyta Olaszországot a segély kiáltás közepette, „süljön meg a zsírjában”. A segítség megtagadás hátterében volt-e politikai indíték, a jövő majd kideríti. Ugyan is többször szembe ment az olasz vezetés az unió politikájával. „Ez volt a rossz tanuló büntetése”. Az is feltételezhető, hogy csak egyszerűen a vezetés bénultsága miatt történt.

Németország sem viselkedett másként megakadályozta az exportot Olaszországba, amikor tudta mekkora szükségük van rá.

Ahogyan a németek export stopot vezettek be, a tagállamok döntése kapcsán az unióban az értékesítési lánc megszakadt, ez hosszú távon (Az idő, hogy mikor jön el az összeomlás minden állam számára más) , a gazdaság összeomláshoz vezet, és a leginkább érintett országok lesznek az importtól függők, mások példáját ne is említsük, kelet-európai államok.

 De hol vannak az unió hangzatos szavai a járványok megelőzéséről?

 Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC)igazgatójának a 10. évfordulója alkalmából tartott bevezetője: 2015. szeptember 22-i esemény mérföldkő és egyben lehetőség volt arra, hogy visszatekintsünk, ünnepeljünk, és szembenézzünk a jövőbeli kihívásainkkal. Nem volt véletlen tehát, hogy az ECDC közvetlenül az évforduló megünneplése után közös stratégiai találkozón gyűlt össze az érdekelt felekkel.

Az ECDC támogatja a tagállamokat az egészségügyi vészhelyzetek – például az influenza-világjárvány kitörése vagy a nagy fertőző képességű, vírusos vérzéses lázas esetek behurcolása – hatásának minimalizálását szolgáló felkészültségi tervek kidolgozásában. A vészhelyzeti válaszadást rendszeresen szimulációs gyakorlatokkal tesztelik. További képzési modulok is rendelkezésre állnak, amelyek segítségével a tagállamok elvégezhetik saját szimulációs gyakorlataikat.

A tervek kidolgozására 2008 év eleje óta 48,5 millió és 58 millió közötti Eurót költöttek évente ennek mintegy 65%-a személyzeti költségre ment el. (Forrás: Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ bevételeinek és kiadásainak mérlegkimutatásai) A 2019-es év költségei nem jelennek meg a kimutatásokban.

A felkészülésre szánt pénzel eljutottunk 2019-es év végi rohamosan terjedő járványig. Nem lehet tudni, milyen influenza terjedési modellezést vagy megelőzési projektet dolgoztak ki több mint félmilliárd euróból.

A kínai esetből, hogy milyen mértékben terjed a vírus Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója azt a következtetést vonta le a fertőzés csak minimális mértékben és lassan jut el más országokba. Vajon az elnök úr tudott az ECDC projektről? Vagy ez még szuper titkosítás alatt van. Még alig egy hónapja a WHO vezetője nem javasolt olyan intézkedéseket, amelyek feleslegesen megbolygatják a nemzetközi kereskedelmet és az utazásokat. Ez ha egy felelősség teljes unis szintű szervezet elnökének a magán véleménye enyhén szólva felelőtlenség, de ha az intézményé akkor már bűn. Ekkor szűnt meg a tagállamok bizalma, hogy az unió vezetése egyáltalán képes lesz valamit is tenni az Európai polgárok érdekében, és a döntéseket saját kezükbe vették. Bár a szervezet kifejezetten hangsúlyozta, hogy nem ajánlja kereskedelmi és utazási korlátozások bevezetését, számos ország még akkor elővigyázatosságból úgy döntött, átmenetileg nem engedi be a Kínából érkező repülőjáratokat.

Az azóta eltelt időszak történéseit nem kell ecsetelni, 2020. április 7-én 13 órakor a fertőzöttek száma Európában Fertőzöttek: 1 244 421 (+ ); Halottak: 68 976 (+4 576); Gyógyultak: 285 064 (+21 016); a zárójelben az utolsó két nap adatai láthatóak, a zárójeles adatokból lehet következtetni a folyamatra.

A be ígért Marshall terv kapcsán

 A tagállamok ipara termelése és élelmiszer ellátása az unióban a különböző áruk forgalmától függ. Ez teljesen megbénult az utóbbi hónapokban. A nyugati beruházások következtében a kis és közepes vállalkozások, de nem csak azok termelése a nyugati behozataltól függ. Ez nem csupán egy országra érvényes hanem a Kárpát-medence teljes térségére. A nyugati függőség kialakítása volt a cél az utóbbi harminc évben, mint a 21. század új rabszolga rendszerének a módszere. Ezt sikerült is kivitelezze a nyugati pénzvilágnak. Ennek a rendszernek az újjáépítésére van szükség a Von der Leyen által emlegetett MARSHALL tervre. Világosabban: vissza építeni a pénzügyi világtól függő rabszolga rendszert.

A második világháború utáni nyugat-európai újjáépítést szolgáló Marshall-tervhez (az Európai Újjáépítési Program /European Recovery Program = ERP/ volt a neve) hasonló nagyszabású gazdaságfejlesztési program szükséges a koronavírus-járvány miatt válságba süllyedt Európai Unió (EU) megerősítéséhez – írta a kommünikéjében Von der Leyen az Európai Bizottság elnöke.

A világháború utáni Marshall terv azt jelentette, hogy a nyugati világnak a gazdasági-politikai egyensúly fenntartása érdekében Amerika: programszerűen és szervezetten segélyeket osztott az európai országokban: adományként és kölcsönként.

Mint írta az elnök asszony a folytatásban, a következő EU-s költségvetés „stratégiai beruházás a jövőbe”, ami a többi között az újító, innovatív kutatás, a digitális infrastruktúra, a környezetbarát energia, a nyersanyagok és termékek újrahasznosítására épülő úgynevezett körforgásos gazdaság és a jövő kihívásainak megfelelő közlekedési infrastruktúra fejlesztésének támogatását jelenti. Ne gondoljuk, hogy a korábbitól sokban eltérő lesz a mostani is.

Ahogyan a 90-es évek felzárkózási segélynek, amit kaptunk nyugatról meg volt az ára, (a belső ipart szétverték és vásárolhatjuk a nyugati szennyet) az utóbbinak is meg lesz. Elképzelhető, hogy a kidolgozásra váró program se fog a kelet-európai népek helyzetén változtatni, visszarendezi a harminc év alatt kialakult függőségi rendszert.

A megoldás keresésére most van itt az idő mikor megbénult az unió. Megoldás lehet: a szoros függőség felszámolása nyugattól, politikailag és gazdaságilag. A Visegrádi Négyek szövetsége lehetne a kiinduló alap. Azoknak az államoknak az összefogása, amelyek a német-francia vezette unió basáskodását megunták.

 Tóth László

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog