Publicisztika

A genderesek, BLM-esek, meg a többi zakkant rámozdult már az evolucionistákra is

Évekkel ezelőtt felhívtam a figyelmet arra, hogy a liberalizmus, a gender ideológia alapvetően antievolucionista őrület. Nem csak keresztényellenes, hanem egyszerre teljesen szembe megy az evolúció logikájával is. A szociális igazságosság ideológiájának harcosai (az SJW-k) a végletekig dogmatikusok, mindenkit támadnak, aki bármilyen módon egy picit is eltér az éppen aktuális ideológiai irányvonaltól. Legújabban Richard Dawkinstól vont vissza az Amerikai Humanista Szövetség egy 25 évvel ezelőtt átadott díjat. Dawkins nem akárki haladóéknál, nem csak egy kiváló evolucionista ismeretterjesztő tudós és író, hanem harcos ateista is. A tudós tevékenységével nagy hatással volt a darwinizmusról szóló köznapi és tudományos gondolkodásra is.

„Innen nézve a Föld egy hatalmas oázis az űr végtelenjében…” - gondolatok a Föld napjára


'Earthrise' - az Apollo-8 híres felvétele (1968. december 24.)


Napjainkban talán egyre több embertársunknak világos, hogy "Földanya" (Gaia) köszöni szépen, nagyon jól elvolt és el is lesz az emberiség nélkül is, ha úgy alakulna… Mindezek tükrében éppen itt az ideje, hogy realizáljuk: nem a Földet kell megmenteni, hanem saját magunkat, saját magunktól!

Szerző: Kövér László
a Középiskolás Program vezető tanára (MCC)

Nagy török „csatorna-összeesküvés”


Szerző Krómer István

Kényes geopolitikai egyensúly felbillentésével fenyeget Erdoğan török elnök isztambuli hajózócsatorna-építési terve. Mindez leginkább Oroszországot érintheti érzékenyen, hiszen Törökország a majdani csatornán keresztül – ha úgy tartja kedve – szabad utat biztosíthatna a NATO-szövetségesek hadihajóinak, ezáltal megváltoztatná az erőviszonyokat a Fekete-tengeren. Az orosz szakértők szerint az Ankara által megálmodott csatorna teljesen felboríthatja a térség geopolitikai egyensúlyát, és a Fekete-tenger militarizációjához vezet. Ettől tartanak az admirálisok is: szerintük a montreux-i egyezmény megkerülése háborúba sodorhatja az országot. A tiltakozók közül azóta többen előzetes letartóztatásba kerültek…

Műemlékeink is a klímaváltozás áldozataivá válhatnak

Április 18-án világszerte a Műemléki Világnapot ünnepeljük, amelyet annak idején az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete (ICOMOS) kezdeményezett. Az 'ICOMOS' meghatározó szerepet tölt be a világ műemlékvédelmében, az általa kidolgozott irányelveket a legtöbb ország átülteti saját műemlékvédelmi gyakorlatába.

Szebbnél-szebb új világok

 

Szerző Bíró Béla
maszol.ro

Az irodalmi műveknek különös életük van. Az 1984 például 1984-ben, miután a szovjet birodalom a '68-at követő ideológiai lazulást feladva ismét visszatért egyfajta agresszív sztálinizmushoz (lásd Csehszlovákia, majd Afganisztán lerohanását), ismét divatba jött. 1989 után azonban úgy tűnt, örökre aktualitását veszítette, lassanként egy letűnt kor immár érdektelen adalékává homályosul. Hogy aztán az elmúlt két évtizedben meglepő módon épp Nyugat-Európában térjen vissza.

Irán atomprogramja és egy iráni-kínai-orosz szövetség megalapozottsága


Iráni és kínai külügyminiszterek találkozója 2021-ben Teheránban (Kép: AFP)

Szerző: Kiss Dávid

Bár hivatalosan Oroszország és Kína nem kíván egymással katonai szövetségre lépni, azért még érdemes lehet odafigyelnünk a trióra, amely 2019 végén közös tengerészeti hadgyakorlatot is tartott az Ománi-öbölben. Ugyanis, ha mégis formalizálódna egy ilyen szövetség – aminek felvállalásához Irán atomhatalommá válása és a Nyugat további, mindhárom országot érintő szankciói is hozzájárulhatnak –, annak igen komoly geopolitikai vonzatai lennének.

Összeesküvés-elméletekről, avagy futóbolondok mindig is voltak… (2)


Atlasz, a titánok leszármazottja. Fellázadt az olümposzi istenek hatalma ellen, de a lázadást leverték. Zeusz büntette meg Atlaszt azzal, hogy az égboltot a vállán kell tartania

 

Az előző cikk itt olvasható: Összeesküvés-elméletekről, avagy futóbolondok mindig is voltak…

Manapság az igazi legény az, aki el tud igazodni az információ dömpingben. Lehet ma már az Isten se tud kiigazodni, hogy mi a hír és mi az álhír, mi az igazság és mi a manipulált igazság. Egyáltalán eljutnak az istenadta néphez  a tények, már csak azért is ha valaki veszi a fáradságot és értelme is van, hogy kibogozza az igazságot, kapjon esélyt rá. A tény ellenben az, ha valami nem politikailag korrekt akkor nem juthat a tömegek fülébe elhallgatják mindegy milyen oldalról jön jobbról vagy balról. 

Győztes stratégia a kiszámíthatatlanságban

Szerző: Porkoláb Imre
 MCC

„Bizonyára emlékszünk Sziszüphoszra, akinek büntetésül szabták, hogy egy hatalmas kősziklát gurítson fel egy hegyre, majd le a másik oldalon. Amikor azonban már majdnem felért a csúcsra, ereje elfogyott, a szikla pedig visszazuhant az eredeti helyére. Sziszüphoszhoz hasonlóan érezhetik magukat azok a szervezetek is, amelyek képtelenek a változásra, viszont egy véget nem érő versenyhelyzetben kell túlélniük.

Sajnos a hülyeség "buriányzik": Egy brit egyetem szerint a helyesírás a fehér férfiak elitizmusa

Az új irányelvek szerint a brit oktatóknak „el kell fogadniuk a helyesírási, nyelvtani vagy egyéb nyelvi hibákat, ha azok nem akadályozzák jelentősen a kommunikációt”.
A legegyszerűbb és költségkímélőbb lenne, ha Angliában a frissen betelpítetteknek, akik nem rég másztak le a fáról alanyi jogon egyetemi diplomát adnának. (Szék-helyek megjegyzés)

Részt kíván venni a jövő évi magyarországi országgyűlési választáson? Jó, ha tisztában van ezekkel!

Részt kíván venni a jövő évi magyarországi országgyűlési választáson? Jó, ha tisztában van ezekkel!

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács egyik legnagyobb ügyfélforgalmat lebonyolító Demokrácia-központjában, a marosvásárhelyi irodában tartott sajtótájékoztatót Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog