Publicisztika

A TRANSZILVÁN NÉZŐPONT

Szerző: Bakk Miklós

 

"Romániában ez a nemzetépítő kettősség mind a mai napig jelen van, sőt, az európai integrációs folyamatban új életre kelt: megalapozta a bukaresti centralizmus lappangó erdélyi ellenideológiáját. Ez találkozott a
90-es években kibontakozó új regionalizmus (new regionalism) Romániát is elérő hullámával: a táguló piacok és rejtőző térségi identitások ütközésében ekkor erősödött meg – mindenütt – a hegemóniaellenes regionális szemlélet, majd megjelentek ennek erős civil társadalmi képviselői.

A Momentum román testvérpártja nekiment a kisebbségvédelmi kezdeményezésnek


Ramona Strugariu

Mindaddig míg az európai politika magyarország ellenes, a se... nyaló román politizálás ezt követi, nem lanyhul a magyarellenesség Romániában.
„A Minority SafePack (MSPI) nyilvános meghallgatásán Ramona Strugariu, az USR-PLUS EP-képviselője aljas és mélyállami reflexeket idéző vádakat fogalmazott meg ellenem” – írja közösségi oldalán Vincze Loránt RMDSZ-es képviselő

7000 könyvet darál le egy belga kiadó, mert "Fekete Péter" szerepel bennük

Létezik egyfajta szelektív összehasonlító tendencia a progresszívok közt. Ha a Pride a hivatalos oldalán propagálja a pedofíliát, azt nem kell figyelembe venni, mert nem Magyarországon történik, miközben ha itthon egy Pride-specifikus kérdést nem a nyugati kánon szerint értelmezünk, akkor bezzegnyugat van, és "milyen gáz már, hogy 2020-ban még mindig itt tartunk". Nem lepődnék meg, ha a könyvdarálásnak is lenne hasonló kettős mércéje. Dúró Dóra darálós operettgesztusa után most itt egy valódi könyvpusztítás: Belgiumban a Clavis kiadó 7000 könyvet semmisített meg, mert azokban szerepelt egy "Fekete Péter" nevű karakter.

Kína új gazdaságpolitikára vált

Peking

Kína a jövőben sem zárkózna el a világ többi részétől, ám előtérbe helyezi a belföldi piacának fejlesztését - közölte Vang Csi-kang kínai tudományos és technológiai miniszter pénteken egy pekingi sajtótájékoztatón, amelyen a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága plenáris ülésének egyes részleteit ismertették.

Lefejezett Európa

Szerző: Gajdics Ottó

 

"Nem tudni, hány fejnek kell még lehullni, hogy észhez térjenek.

Valami most eltűnt végleg. Maradványai ott úsznak a vértől iszamos felmosóvödör alján, amivel az újabb lefejezett keresztény ember vérét próbálják eltüntetni a nizzai Notre-Dame padlójáról a döbbenettől eltorzult arcú túlélők. Talán most még nincs pontos fogalmunk arról, mi veszett el számunkra, európai emberek számára, de a veszteség csontig hatolóan fájdalmas.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog