Kézdivásárhely: Népművészeti és kézműves kiállítás az Ady Endre úton

A Felső-Háromszéki Kézműves Egyesület az Ady Endre úti székházukban megnyitották az idei kiállításukat.

 

A kézműveseket és az egybegyűlteket László Károly elnök üdvözölte. A kézművesek munkáit Józsa Irén nyugalmazott magyar tanárnő méltatta. A kiállított tárgyak között nagyon sok hagyományos népművészeti alkotás is helyet kapott. Józsa Irén a bevezetőjében elmondta: a hagyományt nem ápolni, hanem a hagyományt élni kell. „Az anyag, technika, forma, díszítmény a népművészetben sokkal szorosabban függ egymástól, parancsol egymásnak, sokkal ritkábban erőszakoskodik egymással, mint a műveltség magasabb szintjén”. A folytatásban egy idézettel figyelmeztetett minket, hogy „nem a kultúrát nem a népzenét kell megmenteni, hanem magunkat”. Nekünk van szükségünk ezekre a csodálatos kommunikációs eszközökre, hogy könnyebben, bölcsebben és boldogabban élhessünk.
A Bod Péter Tanítóképző tanárainak és diákjainak a hangulathoz illő rövid előadással zárult a kiállításmegnyitó, melyet december 17-ig lehet látogatni .

Sz-h

Fotó: Szék-helyek

További képeket tekínthet meg a: Facebookon

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog