Ünnepség keretében avatják fel a Kézdivásárhelyhez tartozó falvak felújított kultúrházait


Fotó: Nujtódi kultúrház (
Háromszék napilap, Iochom István archív felvétele)

 Több hónapja zajlik a négy Kézdivásárhelyhez tartozó falu – Oroszfalu, Kézdisárfalva, Kézdiszászfalu és Nyujtód – kultúrházának felújítása, a munkálatokat a kézdivásárhelyi önkormányzat munkatársai végezik. A finanszírozás felét az önkormányzat vállalta magára, a másik fele Kovászna Megye Tanácsának támogatásával valósul meg. Kivételt képez Oroszfalu, ott a költségek száz százalékát az önkormányzat fedezi.

Kézdivásárhely: Nőtt az elhalálozások száma

 
A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal anyakönyvi irodájában az elmúlt esztendőben 467 újszülöttet, 291 elhalálozást és 93 házasságkötést vettek nyilvántartásba – tudtuk meg Kovács Mária irodavezetőtől, aki arról is tájékoztatott, hogy az előző évhez viszonyítva tavaly látványosan nőtt az elhalálozások száma.

Alkategóriák

Alkategóriák

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog