Az idén januárban jelent meg a 868 / 28.10.2019 törvény a Románia Hivatalos Közlönyében, amely 2012. szeptember 25-i 192. sz. törvényt módosítja a közrend és a biztonság területén.
Ezután a rendőr a házunkba behatolhat minden előre bejelentés és házkutatási parancs nélkül.

 

Eddig is ki voltunk szolgáltatva a mioritikus igazságszolgáltatás kénye kedvének most már törvényesen is meghurcolhatnak akármikor. Eddig ha rád fogták jogosan vagy jogtalanul, hogy terrorista vagy rögtön letartóztattak. Ezt igyekezett a törvényhozás kiegészíteni: ezután minden bizonyíték nélkül a rendőre megítélésére van bízva, hogy ártatlan vagy sem az elszenvedő alany, visznek, majd utólag bizonyítsd az igazadat. Persze mind ez az állampolgár biztonságáért történik tudjuk meg a törvény soraiból.


Így fogalmaz a törvény:
A rendőr bekísérhet akárkit az őrsre ha: személyazonosságát nem lehetett megállapítani, vagy valószínűsíthető ok van feltételezni, hogy a bejelentett személyazonosság nem valós vagy a bemutatott dokumentumok nem hiteles valós. Az utóbbit passzus sokunkra ráillik, hisz ha csak annyit tesz a polgár, hogy a több évre kibocsátott személazonossági igazolvány megszerzése után szakállat nevel, rögtön gyanús lehet mert nem egyezik a fényképe és a fizimiskája, rögtön megfelelő alannyá válik a letartóztatásra. Volt még ilyen vagy negyven évvel ezelőtt hosszú hajért, farmernadrágért szakáll viselésért a rendőrségen kötött ki az ember. Kis kitérő után még néhány passzus a törvényből: akkor is elvihetők vagyunk a rendőrségre ha úgy ítélik meg, hogy a helynek és a momentumnak nem megfelelően viselkedünk, vagy veszélyes tárgy van a birtokában és ezzel veszélyeztethetjük környezetünket, nem beszélve arról ha valamilyen törvénysértő viselkedést is elkövetünk gyorsan a zárkába kötünk ki.
Az elkövető testi épségére is vigyáznak nehogy veszélyt jelentsen saját magára, ezért aztán letartóztatják. Aztán súlyos vétek még a közrend megsértése, nem beszélve arról, ha rád lehet sütni, hogy terror akciót szervezel.
Így körvonalazódik a mioritikus demokrácia és felsejlik a távolban Orwell „Szép új világa”.

Tóth László

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog