Kézdivásárhely: Elhiszem (zenés-verses invokáció)

A Vigadó Művelődési Ház alkotói, december 21-én 17 óra 45 perckor a Gábor Áron téren, az utolsó adventi gyertya, azaz, az úgynevezett angyali gyertya meggyújtásának ünnepén, Elhiszem című zenés-verses invokációjukkal igyekeznek szebbé tenni a várakozás időszakát, amelynek üzenetét így fogalmazták meg: „Jó csendben várni az Úr szabadítását.”


Várni. Elvárni. Kivárni. Bevárni. Megvárni Várok valamit. Várok valakire. Nem tudom, mit várok az élettől! Várom, hogy találkozzunk, és már a várakozásban fényesedik a lelkem! Várom, hogy ölelj meg...

 

Elvárásaim is vannak, például elvárom, hogy szeress! Elvárom, ami nekem jár! Elvárom Istentől... ez talán aránytévesztés. Amikor tele vagyok elvárásokkal, elfelejtem, hogy amim van, ajándék. Bevárni a hátramaradottakat...Kivárni a gyógyulást...Türelmes kitekintéssel lenni! Szerintem Isten vár rám! Kivár! Türelmes! Rilke szavai jutnak eszembe: „Majd elbeszélgetünk és te megtanítasz engem arra, hogy miként legyek ember. Hadd legyek a kis inasod, aki Mesterére figyel még éjszaka is.” Megvárni! Ez a legteljesebb adventi szó! Megvárni egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok, emberek és eszmék, helyzetek, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád! „ „Jó csendben várni az Úr szabadítására.”

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog