A hely és az idő mitológiája

Ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, valamint szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében mutatják be Fekete Vince költő, író, műfordító Vargaváros címmel a budapesti Magvető Kiadónál frissen megjelent új verskötetét. A szerzővel mindkét rendezvényen Bogdán László író, költő beszélget. Szentgyörgyön Mátray László színművész, Kézdivásárhelyen Kolcsár József színművész és Kertész János zongorista működik közre.

Advent a Borudvarban

Vásár kézműves termékekkel

2019. december 7-én 11 órától találkozhat mind azzal, ami szem szájnak és fülnek ingere.

Hangolódjon a karácsonyra a Tegyünk Kézdiszékért tömörüléssel! A vásár hangulatát zenével Ábri Béla, a Molnár Józsiás Iskola és a Túroczi Mózes Iskola diákjai teremtik mg.
Ha a bográcsban készült ebéddel és a finomságokkal jóllaktak megtekinthetik a „Jeles napok karácsony havában” összeállítást. A vásárt betetézi a dalárda előadása.

Szervezők: Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés, Borudvar, Felsőháromszéki Kézműves Egyesület, Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, Zöld Nap Egyesület.

Program

ÜNNEPVÁRÓ karácsonyra és újévre hangoló programsorozat

2019. november 30. – december 31.

 November 30., szombat 18 óra » Gábor Áron tér

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

Közreműködnek: a kantai Szentháromság templom kórusa, a Benedek Elek Óvoda, a 2-es számú Óvoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Református Kollégium.

Karácsonyi gyermekváros

PROGRAM:

2018. december 19., szerda

17:00 Megnyitó

17:10 Óvodák fadíszítése + karácsonyi mese az Antanténusz Egyesület előadásában

17:30 Ünnepi előadás: 3-as számú óvoda nagycsoportosai: grupa Albinuțele

18:00 Nagy Mózes Gimnázium kisdiákjainak előadása

18:30 Koncert: Snaps Vocal Band

19:30 Kantai Szentháromság-templom énekkara

A 24-es gyalogezredről szóló szabadtéri kiállítás nyílik Kézdivásárhely főterén

A magyar királyi (brassói) 24-es honvéd gyalogezred első világháborús történetét bemutató három nyelvű szabadtéri kiállítás nyílik Kézdivásárhely főterén, a Gábor Áron szobor mögött 2019. október 25-én, pénteken 17 órától. A panókiállítást követően, 17.30-tól az Incze László Céhtörténeti Múzeumban mutatják be Az ojtozi csata 1917–2017 című tanulmánykötetet. A megnyitón köszöntőt mond Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog