Több mint hetven éve boldog házasságban?

Nem mindennapi küldetésre vállalkozik a Kossuth Rádió a Házasság hetén: a csatorna február 10-14 között megpróbálja megtalálni Magyarország csúcstartó párját, aki a leghosszabb ideje él boldog házasságban.

 

A közmédia keresi azokat a hallgatóit, akik ötven, hatvan vagy akár több, mint hetven éve élnek boldog házasságban és megosztanák tapasztalataikat, életbölcsességüket a Kossuth Rádió hullámhosszán. Már eddig is több tucatnyian jelentkeztek, kíváncsian várjuk, hogy kik lesznek a csúcstartók és mi a titkuk, hiszen mindannyiunkat érdekel a hosszú, boldog házasság bevált receptje. Lehet, hogy nincs is benne nagy titok? Jövő héten kiderül, többek között ezért is érdemes folyamatosan hallgatni a rádió műsorát, ugyanis a leghosszabb ideig együtt élőkhöz riportereink is elmennek.
Február 10-én, hétfőn, a Napközben műsorában bemutatjuk a Házasság hete sorozat idei nagyköveteit, Dobay Esztert és Semsei Rudolfot. A műsorvezető és vendégei azt a kérdést is körüljárják, hogy férfiszemmel a házasság bezár vagy felszabadít?
Kedden: a szerelem szeretetté „nemesül”. A Napközben című műsorban bemutatkozik az Ölelj át! program, míg A vendég a háznál hallgatóinak Dr. Mihalec Gábor családterapeuta segít eligazodni azokban a kérdésekben, amelyek legalább egyszer már mindenkiben megfogalmazódtak: Meddig tart a szerelem, ami összehozta a házasokat? Létezik örök szerelem? Ha nem, akkor félreértés volt az egész kapcsolat? Ha elmúlik a szenvedély, semmi nem marad utána?
Hallott már az anyós suliról? A szerdai Napközbenből kiderül, mit lehet itt tanulni. A hét közepén a hallgatóké lesz a főszerep, arra vagyunk kíváncsiak, miért aggódnak annyira a szülők, és vajon nehezebb-e a mai fiataloknak, ha igen, miért? A történelem során hogy alakult az anyós és a meny viszonya?
Csütörtökön a két igen körül forog minden. A házasság két ember igenjével kezdődik. Mire mond igent a menyasszony és a vőlegény? Lehet egy életre ígéretet tenni? Mi segít a krízis idején?
Pár- és családterápiában jártas szakemberek, jegyes oktatásban tapasztalt házaspárok megálmodták és létrehozták a KétIgen Alapítványt, hogy segítsenek a pároknak közös életük gazdagításában, a minőségi idő megteremtésében. Ráadásul ezen a napon a Duna Televízió Család-barát magazinjában élő adásban hangzik el két igen, érdemes követni mindkét műsort.

Pénteken Kozékiné Dr.Hammer Zsuzsanna családterapeuta lesz segítségünkre, aki életpéldákkal összegzi a héten elhangzott életbölcsességeket. ​​A Kalendáriumból az is kiderül, kinek mondta ki a boldogító igent Zsuráfszky Zoltán tánckoreográfus.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog