Már csak névleg vagyunk Egyesült Királyság

GORDON BROWN
The Guardian
 
 
 
Piszkos pénz és sötét trükkök fertőzik a politikát Nagy-Britanniában.

„Hazánk keserű és egyre csak súlyosbodó megosztottsága túlnyúlik ezen az ellenséges környezeten és a jelenlegi, Brexit-pártiak és Brexitet ellenzők közötti csatán. Az ország ma még jobban megosztott észak és dél, gazdag és szegény és a négy nemzet között, amelyek eddig egy összetartó Egyesült Királyságot formáltak. Még csak néhány napja tart a kampány, de máris tovább süllyedtünk a civilizáltságból a gyűlölet felé. 

Sohasem kellett visszavonulnia ennyi parlamenti jelöltnek, amiért napvilágra került a rasszizmusuk, szexizmusuk vagy homofóbiájuk. Sosem volt még ennyi aktivista a közösségi médiában, akik – noha legtöbbjük nem is álmodott volna arról, hogy valamikor majd szemtől szemben vádol majd embereket abúzussal – arra használják az internetet, hogy olyan embereket szégyenítsenek meg és zaklassanak, akikkel soha nem találkoztak és nem is fognak. Barack Obama ezt »az eltörlés kultúrájának« nevezte, amely valóban az ellenfelek kiüresítésére törekszik. 

Habár nagy előrelépés, hogy 2019-ben több a női jelölt, mint eddig bármikor, sajnos aránytalanul nagy azoknak a női parlamenti képviselőknek a száma, akik visszavonultak a politikától a trollok, a megfélemlítés és az erőszakkal, sőt gyilkossággal való barbár fenyegetések miatt. 

Társadalmi párbeszédünk elértéktelenedéséhez nagyban hozzájárult a különböző valótlanságok szisztematikus és folyamatos terjesztése, amiben gyakran idegen aktorok is részt vettek – és nem abban a hitben, hogy a hazugságaikat elhiszik majd. Számukra az a siker, hogy az emberek megkérdőjelezik azt is, ami igaz: a maradásra szavazók 44%-a, a kilépésre szavazók 51%-a ma már javíthatatlan hazudozónak tartja a médiát és a politikusokat. Még nem tudjuk, pontosan mennyire avatkoztak be kívülről a politikánkba és a közösségi médiába, és ebben nagy szerepe van annak a parlamenti titkosszolgálati jelentésnek, amely a 2016-os népszavazásra gyakorolt orosz befolyást vizsgálja, és amelyet kétségbeesetten igyekeznek titokban tartani. Piszkos pénzek és sötét trükkök fertőzik a politikánkat és táplálják a gyűlölködést – ez ma már nyilvánvaló.”

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Forrás: mandiner.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog