Kanada az USA helyett is segíti a palesztinokat

Kanada növeli az ENSZ palesztinokat segítő szervezetének (UNRWA) támogatását – jelentette be az ottawai kormány szombatra virradóra azt követően, hogy az Egyesült Államok minden támogatást megvont a szervezettől.

 

A kanadai kormány közölte, hogy az elkövetkező két évben 50 millió kanadai dollárt (10 milliárd forint) bocsájt az UNRWA rendelkezésére. Az összeg túlnyomó részét, vagyis 40 millió kanadai dollárt a palesztin menekültek oktatására és egészségügyi ellátására szánja, míg a fennmaradó részt a Libanonban és Szíriában élő palesztinok sürgősségi orvosi ellátására fordítaná.

Donald Trump amerikai elnök augusztus végén jelentette be, hogy minden támogatást megvon az ENSZ palesztinokat segítő szervezetétől, és törölte a Gázai övezetnek, valamint a kelet-jeruzsálemi kórházaknak nyújtott segélyeket is. Washington így reméli visszakényszeríteni a palesztinokat a tárgyalóasztalhoz a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére.

 

Kitekinto.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog