Szétverik a magyar nemzetállamot?

Megosztás
FaceBook  Twitter

Erzsébet híd 2022. július

Ahogyan Bonfini 1486-ban járt Magyarországon ezt írta: a Kárpát-medence birtokba vételével az egész világ haragját magukra vették. Ez folyik ma is? Folyamatosan előkerülnek nyugaton és Magyarországon is azok, akik népünk gyalázásábán és a nemzeti öntudat szétverésében leli örömét.

Csupán a közelmúltban kutatva rádöbbenünk, hogy Bonfini 500 éve „rátapintott” valamire!

 

2022. november

Még mindig kérdéses, hogy Magyarország megkapja az uniótól az embereknek járó uniós forrásokat. A magyar baloldal európai képviselői megint hazájuk ellen szavaztak. Ilyen ellenzéket az ellenségeinknek sem kívánunk! De a baloldalnak sem! Évek óta azért dolgoznak, hogy megvonják a magyar embereknek járó uniós forrásokat. Úgy vélekednek ugyanis, hogy minél rosszabb az országnak, annál rosszabb a kormánynak, így talán jobb lehet nekik. Régi módszer ez, ami ez idáig sosem vált be, de az is igaz, hogy ilyen messzire sem mentek még el. Ha idehaza, a CIA-tól karnyújtásnyira munkálkodó szervezetektől származó dollármilliókból sem sikerült megbuktatni az Orbán-kormányt, akkor megpróbálják ezt Brüsszelből. Demokratikus választások helyett a sóhivatalban. Az Európai Parlament többsége szerint nem elégséges a 17 vállalás teljesítése hazánk részéről, így a nekünk járó források befagyasztására kell kényszeríteni a Bizottságot. Kell még 18., 19. és 20. vállalás is, és így tovább – de nem teljesen mindegy? A szavazás eredménye ugyanis nem más, mint az EP többségének politikai véleménye. (pestisracok.hu)

 A magyar baloldal pedig arra szavazott, hogy vegyék el a pénzt a pedagógusok béremelésétől, a magyar önkormányzatoktól, a magyar kis- és közepes vállalkozásoktól, a kórházaktól, a környezetvédelmi, illetve energetikai beruházásoktól.

 Elengedhetetlen a nyugati beavatkozás Magyarországon – írták a balos kampányt megtámogató amerikai szervezet vezetői.

 Chris Maroshegyi ma közösen vezeti a Márki-Zay Péter mozgalmát többmilliárd forinttal megsegítő, Action for Democracy nevű NGO-t Korányi Dáviddal. Egy közös cikkükben ők már 2016-ban is az 1956-os szabadságharcot, illetve az „esélyek kiegyenlítése érdekében” a nyugati beavatkozás szükségességét emlegették az Orbán-kormánnyal kapcsolatban.

Lényegében az 1956-os szabadságharcosokhoz hasonlította az Orbán-kormánnyal szemben fellépő magyarokat, illetve a hazai ellenzéket Korányi Dávid és Chris Maroshegyi egy 2016-os cikkben, amely az Atlantic Council nevű nemzetközi NGO felületén jelent meg. Korányi és Maroshegyi idén a baloldal, pontosabban Márki-Zay Péterék kampányát és egyéb szervezeteket mintegy három milliárd forinttal megtámogató Action for Democracy vezetőségében tűnt fel. A Magyarország nacionalista bolsevizmusba süllyed című egykori opuszukban azonban már évekkel ezelőtt világossá tették: nem túl nagy rajongói a polgári kormánynak, ellenben egy „teljes mértékben működő demokrácia támogatására” szólították fel a nyugati világot. Úgy látták, a Nyugat 1956-ban nem tudott segíteni a magyar ellenállóknak, szerintük ez ma (vagyis 2016-ban) lehetséges. (Forrás; Mandiner: Kacsoh Dániel)


Magyar Majdan?


Minden „színes forradalom” egy globális forgatókönyvet valósít meg lokálisan, a nemzetközi receptet Magyarországon is próbálgatják.

A „színes forradalmak” tematikája állandóan a politikai napirenden szerepel a magyarországi ellenzék esetében. Utóbbi alatt nem csupán a „civil” aktivistákat, a parlamenti és azon kívüli pártokat kell érteni, hanem a külföldről finanszírozott, jórészt Soros-forrásokból gazdálkodó nemkormányzati szervezeteket, a szintén ilyen pénzekből, valamint amerikai, holland és német kormányjuttatásokból élő médiákat és a humánszférához tartozó területek (akadémia, egyetem, színház) „független” platformjait is, a legkülönfélébb jogvédő szervezetekkel együtt.

 Az „arab tavasz” iránti kezdeti rajongást köreikben szűk tíz évvel később valamiféle „ázsiai tavasz” többszöri meghirdetése váltotta fel, benne egy második hongkongi „esernyős forradalom”, a thaiföldi tiltakozások és a mianmari krízis összefűzésével. A hongkongi tüntetésektől különben is sokat vártak idehaza, az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Hongkong-tematikájú filmjeivel kapcsolatban egy ellenzéki újságíróban föl is merült, hogy „érdekes amúgy látni, mennyire hasonló egy ilyen megmozdulás Hongkongban, mint mondjuk Budapesten, ahol efféle képek az egyetemfoglalások idején jöttek szembe velünk”. (latoszogblog.hu: Békés Márton)

Még 2022. év  elején

 A tavasszal esedékes országgyűlési választás kapcsán nem egyszer hangzott el az a feltételezés, hogy bizonyos külföldi érdekek mentén komoly beavatkozási kísérletek következhetnek be, amelyek a magyar hatáskör térségbeli visszaszorításában, valamint az ország elgáncsolásában érdekeltek. A magyar választópolgárok ebbéli félelme azonban szokatlan helyről kapott visszaigazolást, mégpedig a baloldali körökben korábban egy meghatározó szereppel bíró kampánytanácsadótól. Sümeghi Lóránt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzőjének írása a Kontra.hu-n.

 2022. júniusában, nagyon várta a nyugati sajtó, végre tüntetés Budapesten!

 Ilyenkor mindig nagy a várakozás, hátha most válik végre a kijevi Majdan térré a Kossuth tér

„A magyar tüntetésszervezők hálás helyzetben vannak ilyenkor, hiszen tudják, hogy ha az Orbán-kormány ellen hívják utcára az embereket, akkor garantált a figyelem, függetlenül attól, hogy hány magyar vagy akár európai ember életét ténylegesen érintő ügyben vannak felháborodva éppen.” (Magyar Hírlap)

 Thomas Mannra nem ártana oda figyelni életműve a második világháborúval végképp megsemmisült „régi” Európa szellemi és erkölcsi agóniájáról szól. Azok, akik a Kárpát-medencébe nyugat eljövetelét várják mikor ébrednek rá, hogy a felbomlás, és a süllyedés bűvöletében élünk és ellene, nem érte kellene ügyködni. Rádöbbenhetnének: ők is csak addig szépek amíg hasznosak az orwelli világrend alakításában. Ja még csak annyit! Vajon tudják? Az árulásért kapott pénz nem boldogít a koporsóban.

  

Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog