Az Egyesült Államok hadserege Romániában gyakorlatozik az orosz ellenes háborúra

Megosztás
FaceBook  Twitter

A CBS News internetes oldalán jelent meg: „Mihail Kogălniceanu, Románia – Az Egyesült Államok hadseregének 101. légideszant hadosztálya csaknem 80 év után először jelent meg Európába az Oroszország és az amerikaiak vezette NATO katonai szövetség közötti feszültség kiéleződése nyomán.. A "Screaming Eagles" becenévre hallgató könnyű gyalogsági egységet kiképezték arra, hogy órákon belül a világ bármely csataterén, bevetésre készen álljon.

 

 A Románia Fekete-tenger partja mentén észak felé haladva amerikai és román csapatok végeznek hadgyakorlatokat. A CBS News riportere,  a hadosztály parancsnok-helyettesével John Lubas dandártábornokkal és Edwin Matthaidess ezredessel járt Romániában.

Az amerikai erők helyőrséget hoznak létre a román hadsereg légitámaszpontján.

Összességében mintegy 4700 katonát telepítettek a 101. légideszant otthoni bázisáról, hogy megerősítsék a NATO keleti szárnyát. A "Screaming Eagles" parancsnokai többször elmondták, hogy minden percben készen állnak a harcra", hogy megvédjék a NATO területét, ha a harcok eszkalálódnak, vagy bármilyen támadás éri a NATO-t, készen állnak az az ukrajnai határ átlépésére- fejti ki a CBS riportere. Figyelemmel követik az orosz hadmozgást és olyan stratégiai célokat dolgoznak ki melyeket háború estén megismételnek, tette hozzá a parancsnok.

 Megszólalt a román vezérőrnagy

 "Az igazi értelme számomra, hogy itt legyenek az amerikai csapatok, olyan, mintha szövetségesek lennének Normandiában, mielőtt ott ellenség lett volna" - mondta Lulian Berdila román vezérőrnagy a CBS News-nak, utalva a mérföldkőnek számító második világháborús csatára  Franciaországban.

Az Dmitrij Peszkov orosz sóvivő reagált a NATO lépésére

 Az amerikai csapatok orosz határok közelében történő telepítése nem járul hozzá a stabilitáshoz – fejtette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml hivatalos szóvivője október 26-ai sajtótájékoztatón.

"Minél közelebb kerülnek az amerikai csapatok az orosz határhoz, annál nagyobb a veszély számunkra" - mondta Peszkov.
Arra a kérdésre válaszolva, hogy ez a tény a harmadik világháború kezdetének tekinthető-e, így válaszolt:

"Mindenesetre az amerikai katonák határainkhoz közeli telepítése nem vezet a kiszámíthatóság és a stabilitás növekedéséhez térségünkben" – mondta a szóvivő.

 Tóth László

 Forrás: CBS News, englis.pravda.ru

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog