Kik a világ urai?

Megosztás
FaceBook  Twitter

Charlie Chaplin -A diktátor, filmkocka

 

A történelem akkor kezdődött, amikor az emberek
feltalálták az isteneket,
és akkor ér véget, amikor az emberek istenekké válnak.”
Yuval Noah Harari

 

Előre bocsátom, hogy a leírtakat örültségnek is lehet nevezni, félre teheti az olvasó és mondhatja, hogy ezzel az ember is baj van, összeesküvés elméleteket sző. Akár mit gondolhat a kedves olvasó, véleményét megoszthatja, mondhatja, hogy örült vagyok, ezzel nem árt nekem, de tények azok tovább is léteznek. Konkrétan, nem kap a kedves olvasó választ arra, kik vezetik, vagy akarják vezetni a világot, de ha türelme van elolvasni az írást képet alkothat, arról, kik szeretnék uralni a világot. Azt kell még az elején tisztázni, hogy globális elit abszolút irányítója nincs, hiszen nyilvánvaló, hogy több szervezet és több társaság bonyolult hálózatából áll össze a globális elit.

 

1916 – ban kezdődött az új világrend kialakulása. Miután Londonban eldöntötték, hogyan fog a nagy háború után kinézni Európa térképe. 1917-ben a németek meghirdették a korlátlan tengeralattjáró-háborút (azaz bármilyen felségjelzésű hajót elsüllyeszthettek a tengeralattjárók). Azt mondták a döntés az Amerikai Egyesült Államok hadba lépését eredményezte. Ne essünk tévedésbe, ez csak a többi felsorolt érvek közt az egyik ürügy volt. Már akkor megindult Amerikának a nagyhatalmi építkezése. És a trianoni békeszerződés után szárnyra kapott. Hamar kialakultak azok a csoportosulások melyek lépésről lépésre kidolgozták a globalizáció eszméjét és lépéseit annak, hogy miként lehet elérni. A mára kialakult rendszert, és még mindig nem vagyunk a végén. Remélhetőleg mire létrejön megbukik. Fricz Tamás írja aMagyar Nemzetben megjelent elemzésében:1920-ban alakult a Londoni Királyi Külügyi Intézet, másik nevén a Chatham House, melynek 75. születésnapi ünnepségén még a királynő is megjelent. Testvérintézménye az 1921-ben alakult New York-i Külkapcsolatok Tanácsa, amely kiadja a Foreign Affairs nevű, óriási befolyású folyóiratot. 1945-ben jött létre az ENSZ, ennek szakosított szervezeteként a WHO 1948-ban. 1954-ben szervezték meg az első Bilderberg-találkozót a hollandiai Bilderberg Hotelben (innen a név), 1971-ben alakította meg a Henry Kissinger-tanítvány, a német Klaus Schwab a Világgazdasági Fórumot. Említésre méltó még az 1973-ban alakult Tripartit Bizottság, amelyben meghatározó szerepet játszott Zbigniew Brzezinski volt nemzetbiztonsági főtanácsadó.”

 

Vegyünk egy kis logikai eszmefuttatást:

- 1913-ban az Egyesült Államokban magánkézbe került a pénzkibocsátás joga. Alkotmányellenes volt akkor is és az ma is (lásd: az Amerikai Egyesült Államok Alkotmánya, I. cikk, 8. paragrafus, 5. bek. Szerint, kizárólag a Kongresszusnak van joga az Egyesült Államokban pénzt kibocsátani). - John F. Kennedy elnök törvényt hozott, mely szerint a pénzkibocsátás joga a kormányé. - Fél évvel később meggyilkolták. - Alelnöke, Lyndon B. Johnson lett az új elnök. - B. Johnson hivatalba lépésének első intézkedése az volt, hogy eltörölte Kennedy törvényét.

 

Ezek történelmi tények. Ön szerint van köztük összefüggés? Az Amerikai Egyesült

Államok kormánya pénzt vásárol egy amerikai magáncégtől (ez a FED Federal Reserve

System) és ez a cég naponta több milliárd dollárt keres azzal, hogy pénzt bocsát ki: bankjegyeket nyomtat és virtuális-, csak és kizárólag számítógépek memóriájában létez pénzt hoz létre. Ez a cég egy bank. Naponta sok milliárd amerikai dollárt keres összehasonlíthatatlanul csekély befektetéssel. Ez jelenleg a legnagyobb üzlet ezen világon. A világot uralni óhajtók háborúkat finanszíroznak emberek ezreit gyilkoltassák, államokat tesznek tönkre. Csak azért, hogy ne csorbuljon a temérdek pénzel kialakított hatalom.

 

Az orosz Právdában megjelent véleménnyel érdemes kezdeni ha a világ urainak a ténykedései mögé szeretnénk betekintést nyerni.

Az USA kivételessége eléri az Isteni szintet

 

»Lavrov szerint a Szovjetunió összeomlása után Washington globális dominancia és kivételes vágya soha nem látott magasságokat ért el, ami számos agresszív háborúhoz vezetett, és sok százezer ember életét követelte szerte a világon«.

A hidegháborús győzelem kikiáltásával Washington Isten földi hírnökévé emelte magát, akinek nem voltak kötelezettségei, hanem csak »szent« joga, hogy bárhol, tetszés szerint cselekedjen büntetlenül.”

Nagyhatalmi szempontból ez reálpolitika. Miért csatlakozott Amerika az I. világháborúhoz, és miért csatlakozott a II. világháborúhoz, és miért vívta a hidegháborút? A propaganda szerint a demokráciák védelme és ehhez a segítség nyújtás.

 

Ha már reálpolitikáról van szó: Amerika nem fogja megengedni, hogy egyetlen hatalmas, domináns erő legyen az európai kontinensen, legyen az a németek, az oroszok vagy bárki más, nem akar konkurenciát látni Európában, ezért kell tőle és csatlósaitól az unió államait energia függőségbe hozni.

Ennek érdekében bármely állam, nemzet áldozatává válhat Washington ambícióinak, ha nem a „magukat a világ urainak valló” emberek demokráciája szerint cselekednek. Kitekintve a világba, ne feledjük az Arab Tavaszt, Afganisztánt, Irakot, Líbiát és számos más ország sorsát. Lassan halad a jelenség, de ha eléri célját az EU az Egyesült Államok rabszolgája lesz, most még csak az arrogancia amerikás tüneteit mutatja.

 

Az az EU által tolmácsolt amerikai fenyegetés és zsarolás összes példáját Magyarországgal és Lengyelországgal szembe nem érdemes felsorolni a sajtó évek óta tele van vele. A legutóbbi kijelentése Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnökének a Princeton Egyetemen rendezett vita során: ha Olaszország a parlamenti választások után "nehéz helyzetbe" kerül, Brüsszelnek "megvannak az eszközei, mint Lengyelország és Magyarország esetében". Feltételezhető hogy, arra utalt ha a jobboldal kerül hatalomra és nem a globalista szellemet követik ugyanazok a pénzügyi zsarolások és az ellenzék hergelése következik mint az általa említett országok esetében. Beszédes az is, hogy hol fejtette ki véleményét.

 

Nézzük meg kik az unióban a magukat „világ urainak” tartók helytartói

Ezek azok az emberek akik a kirakatban vannak és hűen elvégzik az utasításokat.

 

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke

A 64 éves, hétgyermekes családanya, - mentora Angela Merkel volt kancellár - 2019 december 1-jén lépett hivatalba. A 2020 elején kitör a Covid-járvány. Hirtelen a vakcina ügyben aktív lesz az asszonyság. Kiderült, hogy szoros kapcsolatban áll a Pfizer főnökével, Albert Bourlával, és a nyilvánosság teljes kikerülésével, mobilüzenetek, sms-ek váltásán keresztül jutottak el megállapodásig. 2021. április 9-én ismertette az elnök asszony és a Pfizer főnöke által megtárgyalt feltételeket az irányítóbizottsággal. Ezt követően rövid időre rá – állítólag az előzetes egyeztetések alapján – pályázatot írtak ki. A szerződést május 19-én írták alá – írja a morgenpost.de 2022. október 27-én. A belső számvevőszék már 2021-ben megindította a kivizsgálást olvashatjuk a morgenpost.de német lap 2022. január 28-án megjelent számában. A lap szerzője szerint, a jelenlegi ügy a Biontech/Pfizer 2021 tavaszán 1,8 milliárd adag koronavakcina megkötéséről szól. A szerződés összegét akkor 35 milliárd euróra becsülték. Ahogy a 'New York Times' beszámolt róla, von der Leyen és a Pfizer főnöke, Albert Bourla közötti személyes kapcsolat kulcsfontosságú volt az üzlet szempontjából. Továbbá bizottsági tagok panaszkodtak, hogy von der Leyen láthatóan azt hitte, azt tehet, amit akar, az elnöki kinevezése után. Persze az elnök asszony tagad és elutasít minden vádat.

 

Meg lehetünk győződve, még hosszú idő fog eltelni, hogy kiderüljön az igazság. Nap mind nap bebizonyosodik, hogy tényleg azt hiszi, hogy azt tehet, amit akar, fenyeget államokat, népeket és még esetleg azt is kivitelezi, amivel az „erős emberek”, – akik támogatják – , megbízták.

Ursula von der Leyen az egyike azoknak az embereknek, akit kiszemeltek a szép új világ megteremtésére. Szükség van mindig valakikre aki közvetíti a háttérbe levők által kitalált ideológiát. Ezek csak bábok, szükséges idióták. Aztán, mikor kényelmetlenné váltak a süllyesztőbe eltüntetik. Ők azok akiket a kirakatba helyeznek, hogy takarják el az igazi tetteseket és amikor eltünnek azt gondoljuk, hogy valami véget ért. Esetleg, ha nagy lesz a gikszer lehet rájuk fújni és szidni.

 

Ő asszonysága 2015-ben és 2016-ban vett részt a Bilderberg-csoport ülésein.1 Az ülések után valami csoda folytán a doktori címe körül kirobbant botrányról a sajtó elhallgatott, egy szó se jelent meg többet. Jól belobbizta magát az elit csapatba mert 2018-ban és 2019-ben is részt vett a csoport munkájában és láss csodát az utolsó részvétele után ő lett Európai Bizottság elnöke.

 

Akkor még a német lapok is rácsodálkoztak, hogy egyszerűen előkerült mint jelölt és a két erős embert Manfred Webert és Frans Timmermanst megelőzte. A Magyar Nemzetben Fricz Tamás így vélekedik Von Der Leyennről: „Érdemes arról is szót ejteni, hogy kik állnak közel Ursula von der Leyenhez, kik azok, akik segítik a nehéz és felelősségteljes döntései meghozatalában. Az egyik ilyen ember nem más, mint Peter Piot, aki a legfőbb tanácsadója volt a Covid-témakörben. Peter Piot nagyon befolyásos személy, fontos szerepeket tölt be olyan szervezetekben, mint a pandémiaügyekben leginkább meghatározó súlyú Robert Koch Institut, a Leopoldina nevű cég és persze maga az Európai Bizottság. Ami azonban még érdekesebb, hogy vezető pozíciót tölt be a Bill Gates és felesége által alapított Bill and Melinda Gates Foundationnél. Főállása a London School of Hygiene and Tropical Medicine, ahol igazgató. Gatesszel való jó kapcsolatára bizonyíték, hogy a Gates-féle alapítvány az utóbbi tíz évben 185 millió dollárral támogatta Piot intézményét. Piot ezen kívül dolgozik a Novartis Alapítványnál is.”

De baráti viszonya van David M. Rubinsteinel milliárdossal, aki tagja a Trilaterális Bizottságnak2, mely a Bilderberg mellett a másik legfontosabb globalista agytröszt.

Németország még a legnagyobb gazdasági hatalom Európában. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy ki vezeti. Amint már volt szó róla Amerikának érdeke az európai gazdaság gyengítése ebbe persze benne van Németország is. Olaf Scholz német kancellár látványos bizonytalankodásával Németországot kormányozza a globalizmust szorgalmazó zöld párti többséggel amerikai gyarmat felé.

Ki Olaf Scholz?

 

64 éves szociáldemokrata politikus, 2009 és 2019 között az SPD alelnöke, 2011 és 2018 között Hamburg főpolgármestere. Ezek után a CDU–CSU-val közös nagykoalícióban Angela Merkel kancellár mellett alkancellár és pénzügyminiszter volt 2018 és 2021 között. Olaf Scholz is mint Ursula rést vett a Bilderberg-csoport gyűlésén igaz csak egyszer 2010-ben.

 

Túl hosszú lenne felsorolni, hogy a nagy halak, a bankárok, a multi cégek vezetői-tulajdonosai, akiket meghívnak az évi tanácskozásukra, a kiszemelt kezdő, vagy éppen a pálya elején járó politikusokat. Miként folytatódik a pályafutásuk, láttunk már Von Der Leyen esetén. Sok esetben ha a csoportban a meghívottak között felbukkan egy ismeretlen „kishal” az utána valahol befolyásos politikusként kerül elő.

 

Mindenek melletttegyünk egy kis kitérő a Bilderberg Csoport találkozói apropóján, hogy milyen sok korábbi résztvevő lett magas állami tisztség viselője. George H.W. Bush-t és Bill Clintont, akik részt vettek korábbi alig ismert Bilderberg Találkozókon, még azelőtt, hogy az USA elnökévé választották volna őket. Tony Blairrel ő a 1993-as résztvevői listán találjuk ott. 2022-ben a finn miniszterelnök Sanna Marin újoncként vesz részt a csoport megbeszélésen, vajon milyen sorsot szántak neki?

 

2010-ben megjelent Bilderberg-csoport gyűlésén 2011-től Scholz már Hamburg főpolgármestere. A ranglétrán nem állt meg, pénzügyminiszter lett. Miután a székben megkapaszkodott Jörg Kukiest, az amerikai globális nagybank, a Goldman Sachs németországi főnökét nevezte ki saját államtitkárának. Ernst Wolff3 pénzügyi szakértő akkor úgy nyilatkozott, hogy ez világos és egyértelmű jele annak, hogy Scholz mint szociáldemokrata pénzügyminiszter a minisztérium ügyeit a Wall Street érdekei alá helyezi.

A globális elittel való kapcsolatát az is jól mutatja, hogy többszörös találkozó zajlott le pénzügyminiszteri időszakában közte, Jörg Kukies és a CDU-s egykori frakcióvezető, Friedrich Merz között, aki ma már a CDU elnöke. Jómagam sem tudtam, hogy Merz alaposan integrálódott a globális pénzügyi elitbe, amit mi sem bizonyít jobban, hogy milyen szervezeteknek a tagja. Ezek (többek között): az Atlantikbrücke (Atlanti Híd), melynek több évig vezetője volt. E szervezet az amerikai lobbiérdekek németországi képviselője.

A következő a BlackRock, a világ ma már legnagyobb multinacionális vagyonkezelő cége, amely mögött a legnagyobb bankárdinasztiák húzódnak meg; Merz itt a felügyelőbizottság elnöke volt. S végül, de nem utolsósorban a mai CDU-főnök tagja a Rockefeller család által alapított Trilaterális Bizottságnak is, melyben a világ fontos vezető személyiségei foglalnak helyet.” Írja a Magyar Nemzet.

 

Nem feledkezhetünk meg kollégájáról akivel Németországot igazgatják Robert Habecketről, az alkancellár, valamint gazdasági és környezetvédelmi miniszter, gondja van a német identitással. Tipikus példája a 70 év alatt folyt német emberek agymosásának. Kijelentése szerint a német identitást nem szereti, kijelentette, hogy ha német patriotizmusról beszélnek neki, akkor egész egyszerűen hányingere van. Az agymosás sikeres volt nála a globális körökhöz nem csak a pénze köti, hanem érzelmei is. Scholz nem ennyire hülye őt csak a pénz köti a szép új világ elképzeléshez. Külügyminisztere Annalena Baerbock az amerikai állampolgárságú Jennifer Morgant, a Greenpeace vezetőjét nevezte ki államtitkárának a nemzetközi klímapolitikai ügyek területén.

 

Mindezek után feltehetjük a kérdést egy évvel ezelőtt Európa gazdaságilag legerősebb országát ki vezeti?

 

 

 

Emmanuel Macron

 

Általános jelenség, hogy az Európát, az uniót vezető politikusokról csak éppen azokat az információkat nem tudjuk meg, amelyek a leginkább meghatározzák a motivációikat, érdekeiket, mozgásterüket. A hiátust igyekszem egy keveset ecsetelni. Például Macronról szinte soha nem említik, hogy a Rothschild-bankházban kezdte pályafutását. Amikor 2012 májusában François Hollande nyerte meg az elnökválasztást, Macron otthagyta a bankot és az új elnök gazdasági és pénzügyi tanácsadója lett. 2014. júniusáig az Élysée-palota főtitkárhelyettesi posztját is betöltötte. 2014. augusztus 26-án Hollande kinevezte Macront gazdasági, ipari és digitálisügyi miniszternek. 2016. augusztus 30-án lemondott a miniszterségről, hogy a szociálliberális jelöltté válhasson az elnökválasztáson.

2014-ben a Bilderberg-csoport jelenlevőknek hosszas előadást tartott. 2016. mikor távozott a kormányból, lecsapott rá a Bilderberg-csoport, az a csoport amelyik az oligarchikus rezsim egyik eszköze - https://reporterre.net/ szerint.

 

A 2017-es elnökválasztás első fordulójában 24%-ot szerezve végzett az első helyen, majd a második fordulóban 66%-ot, ezze Franciaország köztársasági elnök lett.

az oktatási minisztériumot 2022-ben az oktatási minisztériumot egy szenegáli-francia szélsőbaloldali politikusnak Pap Ndiaye adta, aki korábban gyűlölet beszédéről híresült el a "fehér heteroszexuális férfiak" társadalmáról.

Később „tovább fejlesztette" ideológiáját és arra a következtetésre jutott, hogy Franciaországnak sürgősen fel kell nyitnia a szemét saját „strukturális rasszizmusával" szemben. Ezzel a megközelítéssel Ndiaye nem csinált mást, csak az Amerikából importált dekolonializmus egyik kulcsfogalmát ültette át a francia közbeszédbe és társadalomba, és utat nyitott egyebek mellett az eltörlés kultúrájának.

 

Macron „2004 -ben diplomázott az ENA-n, és „pénzügyi felügyelő” lett a gazdasági minisztériumban

2008 Befektetési bankárként dolgozik a Rothschildnél, ahol körülbelül 2,9 millió eurót keres tanácsadásáért.

Macron állítólag 2011-ben 1,5 millió eurót keresett a Rothschildnál, ő bábáskodott annál a 9 milliárd eurós ügyletnél, amelynek során a Nestlé megszerezte a Pfizer gyerektápszer üzletágát. De nem ez a legnagyobb bajuk a franciáknak, hanem, ahogy ők nevezik, a „Rothschild-törvény”. Ez egy 1973-ban elfogadott szabályozás, ami a költségvetés külső finanszírozásra szoruló államot, a jegybank helyett a privát bankokhoz kényszeríti. Ha a szándék az állami eladósodottság csökkentése volt is, az eredmény fordított lett, az állam pedig a magánbankok túszává vált. (Forrás: nepszava.hu)

 

2010 François Hollande, a szocialista elnökjelölt gazdasági tanácsadójaként kezd dolgozni

2010-ben ingyenesen tanácsot adott a Le Monde munkatársainak, amikor az újságot eladásra bocsátották.

Egy médiavezető, így emlékezett vissza: „Nem volt világos, hogy Emmanuel kinek dolgozik. A közelben volt, hírszerzéssel kereskedett, mindenkivel barátkozott. ”

2012 Az Elysée-palota főtitkár-helyettese

2014 -ben a Hollande-kormány gazdasági minisztere lesz

2015 üzleti reformcsomagot vezet be, amelyet Manuel Valls miniszterelnök a közvélemény és a szocialista párt tiltakozása ellenére a parlamenten keresztül kényszerít

2016 Nem sokkal azelőtt lemond a kormányról, hogy megalapítaná független pártját, az En Marche-t!” Forrás: www.ft.com

**

Nem elhanyagolandó, hogy Emmanuel Macron, aki 2014-ben közvetlenül megválasztása előtt járt a hírhedt Bilderberg találkozón.

 

Európai Központi Bank (EKB) és elnöke Christine Lagarde

 

Szerepe az euró kezelése, az árstabilitás fenntartása, valamint az unió gazdasági és monetáris politikájának meghatározása és végrehajtása.

Tagok az EKB elnöke és alelnöke, valamint az összes uniós ország központi bankjának elnöke, alapítási éve 1998, székhely Frankfurt.

Elnöke Christine Lagarde, 2019- második helyezett a Forbes 100 legbefolyásosabb nők listáján. 2018-ban, a G7-csoport nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó tanácsának tagjává választották. 1977-ben amerikai irodalomból mesterfokozatot szerzett az Avignoni Művészeti Főiskolán mindez mellet ebben az évben pénzügyi mesterfokozatot is szerzett.

2016-ban Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója. Ebben az évben Párizsban bűnösnek mondták ki "hanyagság" vádjában Christine Lagarde-t. Az ügy még 2013-ban kezdődött, mikor házkutatást tartottak akor már csak volt francia gazdasági- és pénzügyminiszter párizsi otthonában. „A francia köztársasági bíróság (CJR) tisztázni akarta szerepét Bernard Tapie-nak, 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.- A miniszteri szintű politikusok ügyeivel foglalkozó bíróság 2011 augusztusában hamisításban való bűnrészességgel és hűtlen kezelés gyanújával indított vizsgálatot az ügyben. Lagarde 2007-től az IMF élére történő 2011-es kinevezéséig volt francia gazdasági és pénzügyminiszter.

2008-ban Lagarde - az ügyészség gyanúja szerint - az állam megkárosításával részesítette előnyben Bernard Tapie üzletembert. A szövevényes ügy a kilencvenes évekre nyúlik vissza: Tapie 1993-1994-ben adta el az Adidas sportszergyártó céget egy, az akkor még állami tulajdonú Crédit Lyonnais bank által irányított állami vállalkozásnak. Az adásvétel a cég értéke miatt éveken át tartó pereskedésbe fordult a két fél között. A gazdasági miniszter azonban 2007-ben saját hatáskörben úgy döntött, hogy nem hagyományos jogi úton, hanem a felek közti - magánbíróságon - megegyezéssel kell mielőbb lezárni az évek óta húzódó ügyet. Ennek értelmében az állam végül 2008-ban 285 millió euró kártérítést és mintegy százmillió euró kamatot fizetett Tapie-nak.

Az ügyészség és a CJR úgy véli, megalapozott annak a gyanúja, hogy Lagarde visszaélt hivatali hatalmával, amikor magáneljárásban akart közpénzekről dönteni.” Olvashatjuk az MTI (Magyar Távirati Iroda) tudósításában 2013. március 13-án. „Az ügyészség szerint 1992-ben megfelelt a cég valós értékének, így a Le Crédit Lyonnais bank leányvállalata nem követett el hibát a felvásárláskor. A CJR szerint a volt pénzügyminiszter azzal nem követett el hanyagságot, hogy megegyezést keresett, de azzal igen, hogy nem fellebbezett a megítélt összeg ellen. A fellebbezés elmulasztása ugyanis a bíró szerint nem tekinthető "politikai döntésnek", ahogy a védelem érvelt. A bíróság ugyanakkor Christine Lagarde személyiségére és hírnevére való tekintettel mentesítette őt a hanyagságért kiszabható egy év börtönbüntetés alól, így az IMF-vezér erkölcsi bizonyítványába nem kerül bele az ítélet. Forrás: MTI 2016.12.19.


Christine Lagarde
ról a 2013-ban szépen elsimított botránya után, a tevékenységén kívül semmi nem jelenik meg a sajtóban. Nem vesz részt a titkos társaságok tanácskozásain, de elképzelhető, hogy semmi „rossz” nem származhat abból ha egy hétvégi piknikre összeül Rothschild család tagjával, Rockefeller utóddal, nemzetbiztonsági vezetőkkelés média mágnásokkal.

 

Folytatásban Intézmények és csoportokat ismerhetünk meg, melyek világuralomra törekednek.

 

Tóth László

 1

 

Bilderberg-csoport: A Bilderberg-csoport tanácskozásai bizalmas jellegűek, a „Chatham House Rule”-t követik, azaz a brit Királyi Külügyi Intézet, a Chatham House tanácskozásain elfogadott szabályok az érvényesek. Eszerint annak érdekében, hogy a résztvevők szabadon fejthessék ki saját személyes véleményüket egy-egy témáról, a résztvevők kötelezik magukat arra, hogy a tanácskozásokon elhangzottakról beszélhetnek ugyan, de nem nevezhetik meg az egyes álláspontokat képviselő személyeket illetve azok nemzeti vagy intézményi hovatartozását.

 

A kommunisták himnuszának utolsó, „felemelő” sora: és nemzetközivé lesz holnapra a világ…

 

Ezt a gondolatot, víziót viszi tovább a szervezett globális elit, egy sajátos újmarxista, neoliberális változatban, amelynek legutóbb Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum (WEF) adta meg az „alaphangját” a 2020-ban megjelentetett The Great Reset (A nagy újrakezdés) című művében.

 

2022 májusban összeült egyrészt a WEF, másrészt a WHO, az ENSZ égisze alá tartozó Egészségügyi Világszervezet. Mindkét szervezet gyűlésén olyan célok fogalmazódtak meg, amelyek egyértelműen egy irányba mutatnak: a nemzetek feletti világkormányzás megvalósítása irányába – Írja a magyar Nemzet.

2

A Trilaterális Bizottság a Bilderberg amerikai „testvérszervezete”, amelyet egyebek között a Bizottság alapítójának, David Rockefellernek a Bilderberg-tagsága köt össze a másik szervezettel.

Az fwiki.wiki a szócikkében írja: A Trilaterális Bizottság (néha rövidítve Trilaterális néven ) egy magánszervezet, amelyet 1973-ban hoztak létre a Bilderberg-csoport és a Külkapcsolati Tanács fő vezetőinek , köztük David Rockefeller , Henry Kissinger és Zbigniew Brzezinski kezdeményezésére . Egyesíti 300-400 személyiségek közül az egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb - üzletemberek, politikusok, döntéshozók „értelmiségiek” - a nyugat-európai , az észak-amerikai és az ázsiai , a csendes-óceáni (Államokban a legtöbb is tagja az OECD ), célja elősegítése és építeni a politikai és gazdasági együttműködését e három kulcsfontosságú területen a világ, pólusai Triad . A Bilderberg-csoporthoz hasonlóan ez is egy globalizmus-csoport , amelynek egyesek legalább részben a gazdasági globalizáció hangszerelését tulajdonítják .

3

Ernst Wolff tanulmányaiban és előadásaiban hangoztatja, válságból válságba sodorják az emberiséget, példaként felhozza: középosztály helyzetét amely világszerte messze a legtöbb munkahelyet teremti, és amely a legnagyobb adóterhet is viseli. A középosztályt a folyamatosan szított bizonytalansággal és az új szabályozásokkal minden héten egyre jobban szorongatják, és még soha nem volt ilyen mély válságban, mint jelenleg. Amit pedig a gazdaság szándékos megtörésével és az infláció gerjesztésével nem sikerült elérni, azt a politikusok elérték: a lakosság nemzeteken átívelő megosztásával, amelynek mértékét még soha nem észleltük.

És most, mindennek megkoronázásaként, itt van a hatalomváltás Afganisztánban, amelyet az USA szándékosan idézett elő. A táliboknak szándékosan otthagyott 20 milliárd dollár értékű hadianyagot, egy teljes légierőt és tizenegy légi támaszpontot, ami minden bizonnyal a következő hatalmas menekülthullámot fogja előidézni.

Vajon miért? Miért születnek világszerte olyan intézkedések, amelyek egyik katasztrófát hozzák a másik után, és az emberek többségét egyre mélyebbre és mélyebbre taszítják a szakadékba, ahelyett, hogy kihúznák őket a nyomorúságukból?

Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, további két kérdést kell feltennünk, nevezetesen: Kinek áll érdekében ez a globális menetrend? És: ki profitál ebből? A válasz mindkét kérdésre egyértelmű. A jelenlegi válság legnagyobb haszonélvezője és a kulisszák mögött álló fő karmester a digitális-pénzügyi komplexum. Más szóval, egyfajta érdekközösség, amelynek élén korunk legnagyobb informatikai vállalatai és legnagyobb vagyonkezelői állnak.

A legnagyobb informatikai vállalatok közé tartozik az Apple, a Google anyavállalata, az Alphabet, az Amazon, a Microsoft és a Facebook. Csak ennek az öt vállalatnak a tőzsdei értéke jelenleg hihetetlenül magas, 9,1 billió dollár.

Csak összehasonlításképpen: Németország, Franciaország és Olaszország együttes bruttó hazai terméke 8,6 billió dollár. Az említett informatikai vállalatok mellett ott vannak a nagy vagyonkezelők, nevezetesen a BlackRock, a Vanguard, a StateStreet és a Fidelity. Fordításban közölte a: https://www.kla.tv/21924 az előadás itt tekinthető meg (a YouTube-ról eltűnt) https://cwl-live.ch/weff-2021-davos-einzelne-vortraege/.

 

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog