Káinok Ábel földjén 1. rész

Megosztás
FaceBook  Twitter
 
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
 
 
Első felvonás: „Ami nem az övé, mondjuk azt, hogy az övé”.

„Hol van már Katharina Blum elveszett tisztessége? Elvitte magával Böll, egyike az utolsó mohikánoknak (ez nyilván kulturális kisajátítás), lassan majd betiltják őt is, Grass már sorra került, a cancel culture nem állhat meg, hiszen úgy elvesztené önmaga értelmét, ami nem volt neki soha, csak akkor fog leállni, amikor el lesz takarítva, mint poloska az ágyból – az összes képviselőjével és hirdetőjével együtt. Minél hamarabb, annál jobb…

 

Hol van már Katharina Blum elveszett tisztessége?

Itt a mindenki, bárki, akárki tisztessége van soron. Ezért aztán a politikusok zömének szellemi horizontja a holnapi vezércikkig terjed, mozgásterüket pedig a nagy médiavállalatok stúdióinak falai határolják be. Aki ennél messzebbre lát és többet mer, az populista.

Alább három emlékeztető  idézettel indítok. Ezzel a hárommal jól érzékeltethető az egész valósággyilkos káini világ, amiben élünk, s amelyből ki kell törnünk, minél előbb, bárhogyan és bármi áron.”

 Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog