Szárnyas ragadozó őrzi a „nemzetközi békét és biztonságot” az ENSZ New York-i központja előtt

Megosztás
FaceBook  Twitter


Fotó: Shutterstock/PuzzlePix


Látványos szobrot ajándékozott a mexikói kormány az ENSZ-nek. Az alkotás a készítők szerint egy szárnyakkal rendelkező jaguárt ábrázol, aki a „nemzetközi béke és biztonság őrzője”. Sokaknak azonban egyből a Jelenések könyvéből ismert fenevad jutott az eszébe.

November elején tette közzé az ENSZ a hivatalos Twitter-oldalán, hogy a New York-i székházuk előtt egy szobrot avattak a mexikói kormány felajánlásából.

 

A szobor egy szárnyas ragadozót ábrázol, aki a „nemzetközi béke és biztonság őrzője”.

 

A készítők, Jacobo és Maria Angeles az oldalukon részletesen is írnak az Őrzőkről, akiből nem csak egy, hanem nyomban kettő is akad. Ezek feladata, hogy védelmezze mindazokat a latin-amerikai bevándorlókat, akik az Egyesült Államokba érkeznek. A két monumentális karakter az úgynevezett Nomádok kiemelkedő alakjai. A Nomádok a mexikói hiedelemvilágból származó mitikus állatalakok, akik különböző feladatokat látnak el a spirituális világban.

A már fentebb is említett szárnyakkal rendelkező jaguár mellett a másik Őrző egy sasszerű madár, amely a leírás szerint a horizonton tartja a szemét, azért ő a jövőbe lát és azért felel. A művészek oldaláról az is kiderül, hogy a szobrok színes mintázatai milyen jelentéssel bírnak.

FENEVAD A JELENÉSEK KÖNYVÉBŐL?

A mexikói törzsi kultúrából eredeztetett mitikus lényekről sok kommentelőnek azonban a Jelenések könyvéből ismert fenevad jutott eszébe. A 13. részben a Bibliában ez olvasható:

„És e fenevad, amelyet láték, hasonló vala a párduchoz, és az ő lábai, mint a medvéé, és az ő szája, mint az oroszlán szája; és a sárkány adá az ő erejét annak, és az ő királyiszékét, és nagy hatalmat.”

A Jelenések könyve egy másik fenevadat is említ, amelyet pedig a sárkányhoz hasonlít.

A készítők Instagram oldaláról az is kiderül, hogy a két szobor együtt is kiállításra került New Yorkban, mégpedig a Rockefeller center előtt. Elmondásuk szerint mindkét alak egy hibrid lény, rendkívül ellenállóak és nagyon erősek.

 

Forrás: hetek.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog