A német zöld győzelem után is folytatódik a német francia birodalom építési egyeztetés

Megosztás
FaceBook  Twitter

Az első hivatalos külföldi útján, Franciaországban járt Annalena Baerbock német külügyminiszter. Nagyon sürgős volt az egyeztetés, hivatalba lépése után néhány órával már Párizsba rohant, hogy francia partnerével, Jean-Yves Le Driannal tárgyaljon. Az új kancellár. Olaf Scholz szintén Franciaországba utazik majd először. Tudtuk meg az euronews.com tudósításából.

 

 

 

A kirakat szöveg avagy a propaganda? Érdemes a sorok közé nézni:

A hagyomány mellett azért is Párizsba utaztam először, mert ez nekem személyesen is fontos, hiszen Németországnak Franciaország a legközelebbi barátja. Nemcsak a kétoldalú kapcsolat és barátság számít, hanem az is, hogy Európa a német külpolitika fókuszában van" - magyarázta Baerbock a csütörtök délelőtt tartott közös külügyminiszteri sajtótájékoztatón.

 

Nagyon sürgős látogatást inkább a közelgő francia uniós elnöklet tette időszerűvé. Tájékozódni és megbeszélni a hogyan tovább lépést az egyesült Európa kivitelezésében. Nem is rejtette véka alá az újdonsült miniszter asszony, hogy szeretnének beleszólni a francia uniós elképzelésekbe.

 

Le Drian kiemelte, hogy Németország fontos partnere lesz majd a januárban kezdődő francia uniós elnökségnek:

 

Boldogok vagyunk attól, hogy létrejött a német kormány még az elnökségünk előtt, és amiatt is, hogy ez a kormány szeretne velünk együtt dolgozni Európa zöldebbé, igazságosabbá és szuverénebbé tételén" - mondta a politikus.

 

A januárban kezdődő 2022 első félévi francia uniós soros elnöki időszakról (itt olvasható) Macron közzétett nyilatkozata két téma köre csoportosul, amely komoly vitákat eredményezhet a tagállamok között:

 

- a migráció kérdése a menekültügyi kérdések megreformálásával, valamint

- a tagállamok szuverenitásának megtartása mellett az európai szuverenitást is erősítése.

 

Nem maradhatott kiKína piszkálása sem a tárgyalásból, a felek a pekingi téli olimpia esetleges diplomáciai bojkottjáról is tárgyaltak.

 

A lengyelek viselkedése az utóbbi időben sokat irritálta a németeket és Brüsszelt, ezért most az utóbbival egyeztetve Lengyelország is ott van a sürgősségek közt a kirándulási listáján.

 

Tóth László

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog