Elárasztják Temesvárt a migránsok

 

A migránsok továbbra is Temesvárra érkeznek írja az adevarul.ro. A hatóságok nem tudnak megbirkózni a helyzettel, és az úton lévő emberek túlélési megoldásokat keresnek.
Az illegális érkező migránsok helyzetét Temesváron nem sikerült megoldani. Elárasztották a várost A menekültek továbbra is nagy számban érkeznek, és a helyi hatóságok nem képesek lépést tartani. A a migránsok továbbra is az elhagyott és romos épületekben keresnek menedéket. Szerdán a Helyi Rendőrség a Republic Sugárút egyik épületében, több mint 50 migránst fedeztek fel.

A razziák során kiderült:

A helyi rendőrség beszámolt arról, hogy a migránsok a környéken, csoportokba verődve tartózkodnak a városban éjjel nappal zajonganak, szemetet hagyva maguk után, hajlamosak az illegális cselekmények elkövetésére, és kellemetlenséget okoznak a kerületben élőknek vagy haladóknak

Az első szakaszban az állomás előtt nagyobb migráns csoport volt, akik a járőr megfigyelésére elmenekültek, később hetet elfogtak. A dokumentumok ellenőrzése során kiderült, menedékkérőkként nyilvántartottak és Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból érkeztek "- jelentette a helyi rendőrség.

A Helyi Rendőrség apokaliptikus forgatókönyveket állított össze

Mintegy 53 migránst találtak a Köztársaság körút egyik lakatlan épületében. Az igazoltatáskor kiderült, hogy vannak dokumentumaik, amelyekkel menedékjogot kértek, és kaptak melyek az aradi, giurgiu, bukarest és galaţi hatóságok állítottak ki. Az épület állaga folyamatosan romlik mióta a migránsok elfoglalták.
Az épületben található faanyagot elégették, tűzveszélyes a környező épületeknek is. A környéken lakók szerint a károk egy részét a romák okozták, akik a migránsok előtt laktak ott.
Más elhagyott épületek is hasonló sorsra jutnak Temesváron, amelyeket illegálisan foglalnak el hajléktalanok.

A helyi rendőrséget semmibe veszik

Dumitru Domăşnean-Urechiatu, a Helyi Rendőrség vezetője megkereste a területi hivatalt, amelyik a külföldiek és migránsok problémájának kezeléséért felelős, hogy megoldásokat találjanak.
Mivel még két óra elteltével Domăşnean értesítése után egyetlen egy hivatalos személy se jelentkezett, a helyi rendőrök az északi pályaudvarra kísérték a migránsokat, és elküldték azokba a településekbe ahol az okmányaikat kiállították Románia területén.

Forrás adevarul.ro: Peste 50 de refugiaţi au ocupat o casă abandonată din Timişoara. Poliţia Locală compune scenarii apocaliptice

Citeste mai mult: adev.ro/qn92th


Képek adevarul.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog