A Momentum követelése: hétszázmilliárd forint szétszórása helikopterről

Szerző: Puzsér Róbert, Hírklikk
 
Fekete-Győr András javaslata mindössze annyiban különbözik a zsák krumpli politikájától, hogy szemernyi baloldaliságot sem hordoz.
 „Fekete-Győr András pénzéhes csövesekként kezeli a magyarokat, amikor százezer forint fejpénzt követel mindenkinek, aki hajlandó beoltatni magát – s mi sem jelzi jobban a felvetés komolyságát, mint hogy a közgazdaságtan Gődény Györgye, az újbalos Pogátsa Zoltán máris támogatásáról biztosította a neoliberális Momentum elnökének javaslatát.

Az ifjú populista Fekete-Győr András úgy véli, hogy a tudatlanság elleni harc hatékony eszköze ráígérni az állampolgárok félelmére. Mitől félsz jobban: az oltástól, vagy attól, hogy elveszítesz százezer forintot? Na ugye, hogy megvan a helyes válasz!

Nem lepődnék meg, ha Fekete-Győr András jól számolna az oltástól félő magyarok többségével – ez pedig be is árazná ezeknek a félelmeknek a komolyan vehetőségét. De akárhogy legyen is: az, hogy a neoliberális Momentum Mozgalom elnöke, a magyar Emmanuel Macron teszi ezt a javaslatot, több mint visszatetsző. A választók felvásárlása költségvetési milliárdokból eddig a Fidesz, az MSZP meg a Párbeszéd csodafegyvere volt – a Momentum épp ezzel a gyakorlattal szemben határozta meg magát. Fekete-Győr András javaslata mindössze annyiban különbözik a zsák krumpli politikájától, hogy szemernyi baloldaliságot sem hordoz: nem a szegregátumokban élő rászorultaknak osztogatna, hanem százezer forintot adna minden oltás mellé, legyen az adott állampolgár akár milliomos, akár milliárdos.

Fekete-Győr András javaslata nagyjából hétszázmilliárd forintot vonna el a költségvetésből. Ebből a pénzből Orbán Viktor felépíthetne huszonöt stadiont, Fekete-Győr András felépíthetne tizenöt jól felszerelt kórházat, vagy hatvan jól felszerelt iskolát. Az már csak felhabzó pofátlanság a populizmus tortáján, hogy Fekete-Győr András akkor fogalmazza meg ezt a javaslatot, amikor épp nem oltásra regisztrálókból,  hanem vakcinából van hiány, és ez még hónapokig így is marad.

Ami pedig az oltáshajlandóságot illeti: ez a javaslat hallatlanul káros üzenet azoknak, akik arra készülnek, hogy beadatják maguknak a vakcinát, hiszen ha pénzt lehet érte kapni, ahogy ez a szimpatikus, fiatal miniszerelnök-jelölt úrfi mondja, akkor ingyen nehogy már beoltassák magukat.”

 
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog