Tanuljunk Amerika elbukásából

Szerző: Trombitás Kristóf
Magyar Nemzet
 
 
Lássuk be, a konzervatív réteg egy része – világszerte és idehaza is – egyszerűen nincs felkészülve arra a pimasz, cinikus kétszínűségre, ami folyamatosan fűti a baloldalt.
 
 „Még éppen idejében sajátíthatjuk el végérvényesen azokat az alapvetéseket, amelyek hiányában nem lehet nekifutni 2022-nek. Az egyik az, hogy a ránk kényszerített, balos szokásjogon alapuló, úgynevezett szabályokat konzervatív körökben sem vehetjük alapvetésnek, sőt olyan messzire kell elhajítanunk azokat, amennyire csak lehetséges. Másfelől egyre gyakrabban kell fülünk mellett sugdolóznia egy kisangyalnak – és erre Donald Trump is utalt múlt heti beszédében, így rögtön a közepébe csapva –, hogy soha nem lehetünk megértők, a minimálisnál tisztelettudóbbak ellenfeleinkkel. Azokról beszélek, akik ellen pokoli módon kell harcolni, különben nem marad haza, amiért harcolni kellene.

Lássuk be, a konzervatív réteg egy része – világszerte és idehaza is – egyszerűen nincs felkészülve arra a pimasz, cinikus kétszínűségre, ami folyamatosan fűti a baloldalt, annak sajtóját és véleményformálóit. Legtöbbször nem értjük, hogy ha egyszer ugyanaz a cselekedet megengedhető a részükről, azt támogatják és üdvözlik, akkor pontosan ugyanazt a cselekedetet miért látják pusztító káosznak, ha ellenük történik.

És tudván azt, hogy 2016-ban óriási hibát vétett a hálózat, mindannyiunkkal éreztették, 2020-ban ugyanezt nem lehet elkövetni.
Ezért kezdődött minden a Black Lives Matter mozgalom (BLM) üzemi sebességbe kapcsolásával, amely szervezet ugyan létezett és hallatott is magáról, de a világ nyilvánossága előtt tavaly rúgták be a kapukat. Emlékezhetünk, a progressziónál szinte mindenki elfogadta, hogy a fél Egyesült Államokat lángba lehet borítani, kifosztani, káoszba taszítani. Hiszen – bár finomkodva kimondták, hogy szabályt szegnek – ez szükséges a változások eléréséhez, protestálni kell, küzdeni, harcolni a jogaikért, az elnyomás ellen, a szabadságért, az egyenlőségért. Rútul kihasználták, hogy Trump, ha tényleg szándékában állt, akkor sem tudott volna fellépni ellenük karhatalmi erővel, mert ez nem szövetségi hatáskör. Tomboltak, közösségi oldalakat sajátítottak ki, tematizálták a közbeszédet, mindenfelé jelentkeztek a „jó emberek”, hashtagek, tanúságtételek.

Mutatták, hogy nekik ezt is lehet, és ha te ezzel nem értesz egyet, akkor a szabadság ellensége vagy.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog