Kézdivásárhely: Két nagy értékű beruházás kivitelezése indul


Turóczi Mózes-iskola látványterv

A közeljövőben indul a kaszárnya és a Turóczi Mózes-iskola felújítása, mindkét munkálatra megkötötték a kivitelezési szerződést. A két pályázat részét képezi annak a tizes listának, amelyet a Regionális Operatív Program (POR) keretében nyert meg a kézdivásárhelyi önkormányzat.

 

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere a múlt héten írta alá a kivitelezési szerződést a Turóczi Mózes Általános Iskola teljes körű felújítására. Az iskola energetikai hatékonyságát célzó pályázat során nem csak az épület külső része újul meg, hanem hőszigetelik, alternatív energiaforrást kibocsátó fotovoltaikus elemeket szerelnek fel, modernizálják a szellőztető rendszerét, ezáltal normalizálva a fűtésrendszert is, valamint energiatakarékosra cserélik a világítótesteket. A munkálat összértéke több mint 2,5 millió lej, a kivitelezés határideje 2021. augusztus 31.

A másik jelentős beruházás a kaszárnya, vagy ahogy sokan ismerik, a volt katonanevelde felújítása, erre is megszületett a tervezési és kivitelezési szerződés, amelyet 2021. január 11-én írt alá Bokor Tibor polgármester.

A tervek elkészítésére hat hónap áll a kivitelező rendelkezésére, ezután kezdődik a konkrét kivitelezés. Bokor Tibor elmondta: már nem csak bízik a felújítás gyors lefolyásában, hanem biztosra veszi, hogy a szerződésben foglaltak mind teljesülnek. „Egy olyan cég nyerte meg a pályázatot, amelyben maximálisan megbízok, amely hatékony és minőségi munkát végez. Ők dolgoznak a minorita rendház felújításán is, meg lehet nézni, milyen szépen alakul” – tette hozzá az elöljáró. A kaszárnya felújítására szánt összeg közel 17 millió lej, kivitelezési határideje 2023. november 30.

 Az év elején mutattuk meg a Bod Péter Tanítóképző udvarán épülő új óvoda terveit is, amely 2022. május 31-ig fog elkészülni.

Ide fog átköltözni a Vackor óvoda, ugyanis az önkormányzat eddig bérelte a helyszínt az óvoda számára, így viszont jelentős összeget tudnak spórolni. A sebészeti osztály felújítása folyamatban van, bent dolgoznak, de már látványos a haladás. A szerződés értelmében itt 2021. július 31-ig várható a befejezés.

Közlemény nyomán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog