Adófizetés Kézdivásárhelyen – online befizetésre is van lehetőség

Kézdivásárhelyen hétfőtől, 2021. január 11-től lehet befizetni az adókat és illetékeket. Az önkormányzat adót nem emelt, a tavalyihoz képest tehát csak az infláció növekedésének mértékével változnak az összegek. Idéntől online befizetésre is van lehetőség.

 

Az adófizetők a www.kezdi.ro oldalról is elérhető www.ghiseul.ro felületen tudják lerendezni adóügyeiket. Az online adófizetésre mindenki jogosult, aki egy felhasználónév és jelszó megadásával regisztrál a felületre. Az online befizetés többezer állampolgár életét könnyíti meg, illetve gyorsítja a befizetés folyamatát, valamint biztonságosabbá és gördülékenyebbé teszi az Adóhivatal munkáját. Amennyiben egyszer regisztrált valaki a fent említett oldalra a „creare cont” azaz „fiók létrehozása” menüponton, fiókja elérhetővé válik, a műveletek könnyedén elvégezhetők. A felületen fizikai személyek regisztrálhatnak, jogi személyektől azt kérik, forduljanak ahhoz az Adóhivatalhoz, amelynél az adót be kell fizetniük.

 Fizikai személyek regisztrációjakor a személyazonossági számot (CNP), a bankkártya adatait, valamint egy érvényes email címet kell megadni. Ezután küld a rendszer egy azonosítót és belépési kódot, amellyel be lehet lépni. A rendszer az első belépéskor az azonosító és a jelszó cseréjét kéri. De ha az adófizető ismeri a befizetendő pontos összeget, akkor regisztráció nélkül is tud fizetni.

Azon személyek, akik a hagyományos módon, az Adóhivatalban szeretnék befizetni az adókat és illetékeket, megtehetik ezt a következő program szerint:

 - hétfő, kedd, szerda: 8.00–15.00

- csütörtök: 8.00–16.00

- péntek: 8.00–14.00

 Akik 2021. március 31-ig fizetik be az egész éves adót, adókedvezményben részülnek (a cégek 5%-os kedvezményben, magánszemélyek 10%-os engedményben).

Közlemény

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog