Európa lemaradt a Covid-19 oltással

 
A komótos tempó azt eredményezheti, hogy hónapokkal meghosszabbodhat a járvány ideje, írja az Economist.
 
 Európában nagy szükség lenne a 450 millió polgár beoltására, hiszen naponta több mint 100 000 új fertőzést regisztrálnak és több a haláleset, mint Amerikában. Az oltási ütemtervben történt késlekedés viszont azzal a kockázattal jár, hogy több hónappal meghosszabbodhat a koronavírus-járvány Európában, számol be az Economist.

A szárazföldi Európa az oltások ütemét figyelembe véve nagyon lemaradt a fejlett világban. Amerika és Nagy-Britannia már beoltotta a népességének 1-2 százalékát, de Izrael a sztár, ahol ez a szám eléri a 16 százalékot. Ezzel szemben Németország csupán 317 ezer adagot adott be, ez a lakosság 0,4 százalékát jelenti csupán. Franciaország csak január 4-én lépte át az 1000-es határt, Hollandia pedig ezen a héten kezdi meg oltási programját.

(Economist)

 Mandiner/Economist Europe has fallen behind on covid-19 vaccination

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog