Patriotic Talks: politikai korrektség - Tolerancia vagy elnyomás?

Szerző: Dr. Kakukk Lilla

„Ki dönti el, hogy mi PC és mi nem? A válasz egyszerű: akinél a hatalom van” – így foglalta össze a politikai korrektség (PC) lényegét Alvino-Mario Fantini, a European Conservative főszerkesztője az MCC és a Danube Institute által szervezett Patriotic Talks című online szellemi csúcstalálkozó sorozat harmadik részében. Dr. Kakuk Lilla összefoglalója.

 

"Boris Kálnoky, az MCC Média Iskolájának vezetője vendégeivel a politikai korrektség világszerte vitákat kiváltó fogalmát járta körül. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a nyelv kontrollálása és az elfogadottnak tekinthető kifejezésmód meghatározása végső soron a hatalom megszerzésének és megtartásának egyik legfőbb módja, amelyet David Webb, a FOX Nation és a FOX News műsorvezetője felvezetőjében egészen a korai társadalmakig vezetett vissza.

Napjainkban a modern technológia és a közösségi média által a politikai korrektség vált a hatalom megtartásának leghatékonyabb fegyverévé. Hasonló gondolatot fogalmazott meg Alvino-Mario Fantini arra a kérdésre válaszolva, vajon a PC propagálása ugyanolyan mértékű-e a politikai spektrum mindkét pólusán. A politikai korrektség fogalmát Fantini szerint mindig az definiálja, akinél a hatalom van. Márpedig a hatalmat az amerikai és európai intézmények jelentős része felett a szélsőbal vette át, amely a nyelvhasználat szisztematikus befolyásolása útján egy totalitárius rendszer kiépítése felé halad.

Igor Janke, lengyel újságíró, a varsói Szabadság Intézet igazgatója szintén elismerte, hogy a politikai korrektség elsősorban a liberális elit „találmánya”, amely ma bizonyos csoportokat jobban megillet, mint másokat. Janke szerint nem ártana, ha a lengyel vidéken élő, katolikus idős asszony világnézetét tekintve is legalább annyira elfogadóak lennének napjaink véleményformálói, mint más körökkel szemben. Janke a beszélgetés során többször megjegyezte, hogy a politikai korrektség helyett sokkal inkább a kölcsönös tiszteletre, egymás méltóságának tiszteletben tartására kellene törekedni, ami azonban nem vezethet a valóság eltorzításához.

A politikai korrektség kultúrájának terjesztésében meghatározó szerepe van az oktatásnak.

„Cannon-fodder”, azaz ágyútöltelék – így jellemezte Webb azokat az utcán masírozó fiatalokat, akik aktivizmusukkal az ideológiai nevelés által a politikai korrektséget propagáló hatalom malmára hajtják a vizet.

David Brog, a washingtoni székhelyű Edmund Burke Foundation elnöke szerint tényleges fenyegetés, ellenség híján ezek a fiatal aktivisták politikai energiáikat a társadalmakat megtartó intézmények lebontására fordítják.

Brog kitért arra is, hogy a politikai korrektség szorosan összekapcsolódik a megszállott antirasszizmussal, amely szerint mindenki, aki nemzeti érzelmű, szükségszerűen rasszista és antiszemita. Meglepő ugyanakkor, hogy a rasszizmus ellen legádázabb harcot vívók mintha nem vennének tudomást az Európában – elsősorban a baloldalnak és a militáns iszlámnak betudhatóan – egyre nagyobb teret nyerő antiszemitizmusról. Az uralkodó ideológia igyekszik összemosni a nacionalizmust a nemzetiszocializmussal, elfelejtkezve arról, hogy a nacionalistának mondott európai nemzeti kormányok nem csak stabilak, de az országukban élő kisebbségeket is tiszteletben tartják."

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el, corvinak.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog