Kézdivásárhely: Ez így nem mehet tovább? Mikor váltják le a szentgyörgyi Közüzemek Rt vezetőségét?

A képen látható hozammal folyik a főtéren a víz. A  Facebook bejegyzés szerint: Kézdivásárhelyen, 2020. aug. 9-én.

“A Molnár Józsiás utcában lévő vízvezeték meghibásodott, a hiba elhárítása érdekében a Sinkovits Stadionnál található GA2 vízelosztó tartály szivattyúit leállítjuk, ezért a város területén, a tömbházak felsőbb emeletein szünetel az ivóvíz-szolgáltatása ma, 2020. augusztus 09-én, vasárnap, 13:00 és 15:00 óra között. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani. Köszönjük a megértésüket.”

Mi köze ehhez a főtéri közszolgáltatásnak az talány. De valószínű az illetékesek a havi több ezer lejes fizetésért meg tudják magyarázni, csak arra nem tudnak választ adni, hogy mikor lesz Kézdivásárhelyen normális szolgáltatás.

 

 Azt kideríteni, hogy pontosan mikor történt a csőrepedés, lehetetlen, azt se, hogy miért nem volt a víznek nyomása 9- órakor sem. Csőrepedés volt szombaton is, hadd ne soroljam, hogy az elmúlt napokban még hányszor. Kézdivásárhelyen már tisztálkodni sem mer az ember normálisan, mert attól kell féljen, hogy a magára kent szappant le kell vakarja magáról, mert sok esélye nincsen arra, hogy vízzel le tudja mosni, ha naponta, többször szűnik meg a vízszolgáltatás. 

A kézdivásárhelyi munkapontnál új vezetőt neveztek ki, kérdés az: mit tud tenni vagy ő is “egy fecske lesz, amelyik nem hozza el a tavaszt”. Meg nem erősített hírek szerint, a szakemberek véleménye, hogy évekbe telik, míg sikerül a hálózatot olyan állapotba hozni, hogy elfogadható legyen. Évekig eltűrtük az elbénázott felújítási terv kivitelezését, kerülgettük a feltúrt utakat, azzal kecsegtettek, hogy na aztán most európai szintű vízszolgáltatás lesz, az eredmény pedig ez lett, aminek naponta isszuk a mocskos levét. 

Akár mit ígérnek sajnos légbe kiáltott üres frázis, mert senki nem hiszi el, hogy ez az inkompetens vezetőség ki tud dolgozni olyan tervet mely a megoldást szolgál, és még a kivitelezéshez is előteremti a pénzt és nem a zsebünkből húzzák ki a felújítás felújításának az árát.  

A szolgáltató részvénytársaságnak úgy látszik csak névleges az 5 főből álló Vezetőségi Tanácsa, mivel nem képesek felelősségre vonni azokat akik felelősek, hogy Kézdivásárhelyen a szolgáltatás pocsék, a víz minősége sem megfelelő és több ezer ember egészségét veszélyeztetik.

Nem csak a Közüzemek Rt vezetőségét hanem a vezető tanácsot is meneszteni kellene, azért hogy hagyták idáig fajuljon a helyzetet.

Kézdivásárhelyi polgárok még meddig tűrik a helyzetet. 

 Tóth László

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog