Kézdivásárhely: Új vezetés, új szemlélet a vízszolgáltatásnál

Pap lajos, Bokor Tibor, Szilveszter Szabolcs

Tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi városháza kertjében tartott sajtótájékoztatót Bokor Tibor polgármester, Szilveszter Szabolcs önkormányzati képviselő, alpolgármesterjelölt és Pap Lajos, a megyei vízszolgáltató kézdivásárhelyi megbízottja.

 

Megerősített vezetőséggel, kidolgozott ütemtervvel és valós megoldásokkal lehet és kell megoldani a kézdivásárhelyi víz problémát – mondta, Bokor Tibor polgármester szerdai sajtótájékoztatóján, aki szerint a vízszolgáltatóval együtt kell megoldást keresni a felmerülő problémák orvoslására. Azt sem rejtette véka alá, hogy az elmúlt időszakban a szolgáltató és a városvezetés között konfliktusok és nézeteltérések voltak. Bokor Tibor több hónapja azon dolgozik, hogy ezeket az ügyeket minél hamarabb rendezzék, hiszen sem a szolgáltató, sem pedig a városháza egyedül nem tudja megoldani a felmerülő problémákat, csak közösen lehet eredményt felmutatni. Az elöljáró azt is hangsúlyozta, nem véletlen, hogy Szilveszter Szabolcsot javasolta alpolgármesternek, hiszen ő az a szakember, akinek ezen a téren is véleménye van és megoldásai is vannak. „Nekem az a feladatom, hogy megfelelő szakembereket gyűjtsek magam köré és biztosítsam azokat az anyagi forrásokat, amiket kérnek tőlem és én ezt ígérem, hogy megteszem és eddig is megtettem”.

Új vezető a vízszolgáltatás élén

Az elöljárót követően Pap Lajos, a város szülötte mutatkozott be. Elmondása szerint több mint öt éve foglalkozik hálózatmonitorizással, csőtörésekkel és más felmerülő problémák diagnosztizálásával. Egy hónapja került a megyei szolgáltató kézdivásárhelyi részlegéhez, ahol lassan átveszi a cég alegységének a műszaki koordinálását és egyeztetve Szilveszter Szabolccsal döntenek arról, hogy milyen lépések szükségesek a közeljövőben. „Egy hónapja vizsgálom a város helyzetét, és ehhez mérten fogok kidolgozni egy rövid távú és egy hosszú távú kivitelezési tervet” – ismertette a mérnők. A rövid távú megoldás a városi összes vezeték átmosása, ezt augusztustól novemberig, szakaszonként végzik majd. Pap Lajos szerint a városnak több kritikus pontja van: a Csernátoni út, a Mihai Eminescu utca, az Új utca, a Gyárak utca, a Szabadság utca és a Bethlen Gábor – ezek rendbetételével kell kezdeni a probléma enyhítését. Vállalásában a mérnök azt mondta, szeptember végéig a Bethlen Gábor utca problémáját oldják meg, november végéig pedig a Csernátoni utat is rendbe teszik. Azt is fontosnak ítéli, hogy meghibásodás esetén nem az egész városban, hanem csak azon a  izonyos szakaszon zárják el a vízszolgáltatást a csőtörés orvoslása ideje alatt. 
Pap Lajos úgy véli, a víztornyok újraüzemelése a törvények és annak állapota miatt semmiképp nem megoldás a problémára, ugyanis a víztornyok statikai állapota nem engedi meg, hogy működtessük, és jelenleg nincs olyan cég az országban, aki műszakilag véleményezné, rehabilitálná azokat.

Sz-h

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog