Ha magyarokként sem használjuk az anyanyelvünket, hiába minden harc

Megosztás
FaceBook  Twitter

Kézdivásárhelyi lakosként  tegnap a postaládában kaptam egy levelet a vízszolgáltató vállalattól (Gospodărie Comunală SA a levél aláírója)  azzal az eligazítással, hogy megváltozott a bankszámlaszám és ezután hova utaljam a pénzt és még több tudnivaló is szerepel benne. Kibontottam a borítékot legnagyobb döbbenetemre egyetlen szó sem szerepelt benne magyarul, ami elvárható még Romániában is egy olyan városban ahol 90 százalékban magyar anyanyelvűek élnek.  Mindazok mellett hogy a vízszolgáltatás minősíthetetlen a cég még annyira se méltatja azokat akinek a pénzéből kapják a fizetést, hogy anyanyelvükön tudassák velük a közlendőjüket. Egyszerűen megalázó. Gondolom a hátoldalán elférne a magyar közlendő is.

 Ha mi magyarok a már kiharcolt és törvény által biztosított jogainkkal nem élünk, mit várunk el a minket másodrendű állampolgároknak tekintő románoktól. Elképzelhető, hogy röhögnek rajtunk, harcolunk a nyelvi jogainkért és miután kivívtuk nem élünk vele.

 

A vagyonnyilatkozatok alapján (forrás: https://www.apacov.ro/hu/vagyonnyilatkozatok.html) feltételezhető ezek a személyek döntéshozók és a cég vezetésében is részt vesznek.Többségének szép magyar neve van, amint alább olvasható,  feltételezhető tudnak magyarul, akkor vajon miért nem születik meg bennük az igény a magyar nyelvű kommunikációra, de ha ez nem is akkor a törvényt legalább betartanák. A cég honlapján a vagyonnyilatkozatok oldalán szereplő nevek:

Antal Emoke, Bartha Janos Laszlo, Domnisor V. Mircea, Dragus Ovidiu Ioan, Fejer Alexandru, Imre Csaba Lorand, Kozma Csaba, Mocsary Gondos A. Zoltan, Rakosi A. Aron, Szep Miklos, Kozsokar Attila, Butyka Elemér, Matyas Ferenc, Szorádi Edit.

Tóth László

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog