Fess bútorok (A Hagyományok Háza Bútorfestő rajz- és alkotópályázata)

Virágozta anno…” címmel hirdetett rajz- és alkotópályázatot a bútorfestésről a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye. Az alkotások beérkezési határidejét április 30-ig hosszabbították meg.

 

 A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye a népi bútorfestés emlékeit, motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdet óvodai és iskolai vagy egyéni gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni pályázók számára. Az öt korcsoportban meghirdetett felhívásra csoportos és egyéni alkotásokat is várnak a Kárpát-medencéből és a diaszpórából. A kiírásra társasjátékkal, memóriajátékkal vagy mesekönyvként összefűzött alkotásokkal, képeslappal és könyvjelzővel is lehet pályázni, a felsősöktől népzenei könyv- vagy CD-borító tervet, képregényt is várnak.

A pályázat egyik fontos célja, hogy ösztönözzék az otthon maradó családokat a kreatív időtöltésre, a közös alkotásra. A digitális formában beadható pályázatokat április 30-ig várják. A műveket szakmai zsűri bírálja el, a legszebbnek ítélt alkotásokból a Hagyományok Háza weboldalán virtuális kiállítást rendeznek, a legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek. Az értékes különdíjak mellett a fődíj egy múzeumpedagógiai foglalkozás a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban.    A pályázat nyerteseinek a könyvjutalmak mellett a Nyitott Műhely alkotói készítenek oktatófüzetet, amelyek hasznos segítséget nyújtanak az otthoni egyéni alkotáshoz.

 

Teljes kiírás: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4299

 

Segítő információk:https://hagyomanyokhaza.hu/sites/default/files/file/2020/02/11/nepi_butorfestesrol.pdfKapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog