Lesz bőven amiből elöljárót válasszanak a kézdivásárhelyiek

Március 11-én két helyszínen előrukkoltak a politikai alakulatok a helyhatósági választáson résztvevő embereikkel. A romániai Magyarok Demokratikus Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ)


A kézdivásárhelyi tanácsban az RMDSZ-nek jelenleg 11 képviselője van, 5 az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP), 2 a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) és egy az Magyar Polgári Pártnak (MPP).
Az RMDSZ közzétette a teljes listát mind a huszonkét jelölttel:
1. Bokor Tibor tanár, 2. dr. Szilveszter Szabolcs egyetemi adjunktus, 3. Dávid Sándor kommunikációs szakember, 4. Hegedűs Ferenc vállalkozó, 5. Bejan András tanár, iskolaigazgató, 6. dr. Gáspár Zsolt orvos, 7. Szigethy Kálmán agrármérnök és jogász, 8. Papp Kovács Gyöngyike tanár, 9. Nagy-Babos Tamás tanár, 10. Biszak László mérnök, 11. Molnár Lajos Zoltán raktárnok, 12. dr. Szász Szabolcs orvos, 13. Lukács László mérnök, 14. Kiss Levente vállalkozó, 15. Fejér Melinda kommunikációs szakember, 16. Lőrincz József vállalkozó, 17. Ciocan Flavius vállalkozó, 18. Szántó Éva nyugdíjas, 19. Szöllősi Tamás restaurátor, 20. Fejér Áron közgazdász, 21. Baka Ernő mérnök, igazgató, 22. Gábor Balázs kommunikációs szakember, 23. Bartók Előd vállalkozó, 24. Fórika Balázs kántor, zenetanár. (A lista forrása hirmondo.ro)

Az Erzsébet teremben a jelölt állítás kapcsán Bálint József, az EMNP háromszéki elnök az EMSZ nevében ismertette a kézdivásárhelyi polgármester jelöltjüket Balázs Attila személyében, aki a az EMNP háromszéki szervezetének alelnöke. Miután bemutatkozott tömören fogalmazva kifejtette álláspontját: „ebben a kampányban nem lesz személyeskedés részünkről, de a problémákat kimondjuk, és a megoldásokat is!”
Arra az esetre, ha esélyük lesz az alpolgármester jelölésre Ilyés Botondot, az EMNP városi tanácsost szemelték ki. Ő a sportra, a kultúrára és a fiatalságra fekteti a hangsúlyt.
Bálint József, az EMNP háromszéki elnöke a januárban létrejött pártszövetség célját ecsetelte: „Az EMSZ elsődleges célja biztosítani az erdélyi magyar polgároknak a választás szabadságát”. A terveikről is beszámolt az EMSZ a helyhatósági választásokig pártszövetségként jelenik meg a politikai palettán, szeretnék ha június 29-étől pártként működhetne, hozzátette, hogy Erdélyi Magyar Szövetség Párt néven szerepelne. Megcélozták a tizenegy helyi tanácsosi mandátumot, közeljövőben ismertetik a tanácsosi listát és a programjukat is.

Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog