Március 15: Csak koszorúzást tartanak Kézdivásárhelyen

A román járványügyi hatóságok a koronavírus-terjedés megfékezésére vonatkozó döntését, illetve a szakhatóság által megfogalmazott ajánlásokat figyelembe véve, Kézdivásárhely Önkormányzata úgy döntött, kénytelen lemondani a március 15-re szervezett összes rendezvényét. Ennek ellenére, a város főterét méltón feldíszítik és koszorúznak is.

 

A vasárnap közölt intézkedések értelmében, minden olyan rendezvényt le kell mondani, amely 1000 főnél nagyobb közönséget vonzana, az ezer fő alatti rendezvényekre pedig speciális, a szakhatóságok által jóváhagyott engedély szükséges. Ezen szigorítások érintik az összes március 15-re tervezett programot, így sem a 11 órára tervezett felvonulást, sem a 12 órára tervezett megemlékező műsort nem tartjuk meg, ahogyan ezen események előttre és utánra szervezett kisebb műsorokat sem. Az intézkedés értelmében elmarad az esti, Vigadó Művelődési Házban tartandó ünnepi előadás is.

Bokor Tibor polgármester viszont kihangsúlyozta: Kézdivásárhely főterét, a korábbi évekhez hasonlóan, feldíszítik az ünnepre, Gábor Áron szobránál pedig március 15-én, délben elhelyezi a kegyelet koszorúját, és erre buzdítja azokat is, akik tisztelegni szeretnének az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. A koszorúzás keretében sem műsor, sem beszédek nem hangzanak el.

Közlemény

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog