Balogh Levente: A tűzzel játszó ügyészségek

Bár a következetesség elvileg szép erény, azért talán érthető, ha nem örülünk túlzottan annak, hogy a román ügyészségek a jelek szerint egy dologban jóformán maradéktalanul következetesek: a magyarellenes atrocitások, a közösségünk elleni uszítás elmismásolásában.

 

"Az úzvölgyi és a nagyváradi ügy kapcsán is elmondható: akárcsak a Váradon magyar zászlót égetni akaró román lány, a román ügyészek is a tűzzel játszanak, amikor az ilyen incidenseket megpróbálják jelentéktelen színben feltüntetni. Ebből ugyanis a provokátorok, a zsigeri és a megélhetési magyargyűlölők egyértelműen azt szűrik le, hogy büntetlenül uszíthatnak, mindenféle szankció nélkül gerjeszthetnek gyilkos indulatokat. Ez pedig előbb-utóbb valóban súlyos incidensekhez vezethet. Már ismerjük is a következő magyarellenes provokáció idejét és helyszínét: a magyar nemzeti ünnep előtt egy nappal, március 14-én Sepsiszentgyörgyön gyülekeznek majd az „elnyomott” székelyföldi románokért aggódó soviniszta erők, hogy uszítsanak egy jót ellenünk. Ha itt – vagy bárhol máshol, bármilyen hasonló, gyűlöletszító rendezvényen, esetleg csak egyszerűen egy szórakozóhelyen, ahol néhány, a dákoromán maszlagból, az óvodától gerjesztett magyarellenességből és különféle tudatmódosító szerekből túl nagy adagot nyelt román úgy érzi: hazafias kötelessége rászólni a szomszédos asztalnál ülő magyar társaság tagjaira, hogy románul beszéljenek, mert ez itt Románia – súlyos, akár véres konfliktus támad, az jelentős részben a román igazságszolgáltatásnak nevezett rendszert képviselő, a magyarellenességet következetesen elnéző ügyészeknek is köszönhető lesz."

Bővebben eredeti cikk: Krónika - 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog