Öt éves Szent István sorozat


Vargha Mihály Szent István-szobra Sepsiszentgyörgyön. Albert Levente felvétele

Kiállításokon, tudományos konferenciákon, operaelőadásokon és számos egyéb programon keresztül fogja felidézni az államalapító király emlékét a következő öt évben az egész Kárpát-medencében a pénteken megkezdődött Szent István 2025 programsorozat.

 

Szent István érdeme, hogy új küldetéstudatot adott dinasztiájának – amely államalkotó népet formált az íjfeszítő népek csoportjaiból – de nemcsak az Árpád-háznak, hanem az akkor itt élő népeknek is; autonómiák halmazából épített fel egy államot – mondta a rendezvénysorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta: Szent István befogadott mindenkit és mindent, ami értékes volt és elfogadta az itteni értékeket.

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke elmondása szerint a Szent István 2025 programsorozat fővédnökségét Böjte Csaba ferences szerzetes vállalta el, és felállt az ötfős szervező testület is.

Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke hozzátette: a rendezvénysorozat első tudományos konferenciáit áprilisban tartják meg Szent István államalapító tevékenységéről.

Szék-helyek/mti

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog