Bokor Tibor polgármester kiáll Hegedüs Ferenc tanácsos mellett

Bokor Tibor Kézdivásárhely polgármestere sajtótájékoztató keretében fogalmazta meg véleményét az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Hegedüs Ferenc önkormányzati képviselő összeférhetetlenségi döntésével kapcsolatosan. 
Kifejtette, hogy mindig az a vezető volt, aki csapatban szeret dolgozni és ha szükséges az ember mellé áll ha igazságtalan támadás éri, ez történik most is Hegedüs Ferenc esetében, akit igaztalanul feljelentettek - derült ki a sajtótájékoztatóból.

 

A csapatnak egyik legfontosabb egyénisége Hegedüs Ferenc – vélekedik a munkájáról a polgármester. Ha gazdasági döntéseket kellett hozzon minden egyes esetben kikérte a véleményét. A tanácsai mindighasznosak voltak, nem csak számára, hanem a közösség számára is. A környezetünkben mindig vannak olyan személyek, akik a közösség vagyonából szeretnének hasznot húzni, és mindig vannak feljelentettek és feljelentők. Többször bebizonyosodott, hogy a feljelentők azok akik önerőből nem hogy a közösségnek, de maguknak sem tudnak hasznosat teremteni, a feljelentettek azok akik tenni akarnak a közért ahol élnek – fejtette ki az elöljáró.

Kisváros lévén mindenki tudja, hogy számos civil szervezeten és fizikai személyen önzetlenül segített és segít Hegedüs Ferenc. Az sem elhanyagolandó, hogy a városban a családja tulajdonában levő vállalkozás hatvan embernek ad munkát és megélhetési lehetőséget biztosít.

A polgármester elmondta: „ Sok olyan eset volt, hogy vendégek jöttek hozzánk, elvittem őket ebédelni vagy vacsorázni, nagyon sok esetben előfordult, hogy még azt sem kellett kifizessem , amit elfogyasztottunk, nemhogy többet adtunk volna neki. A városnak van két olyan fontos nagy eseménye, március 15. és a város napok, amikor sok vendég jön hozzánk, nem csak Kézdivásárhelyen hanem a falvakban is szállásolunk el vendégeket. Tehetek-e én vagy Hegedüs Ferenc arról, hogy egy szállodája van Kézdivásárhelynek és ott helyezzük el a vendégeket.” Az összeférhetetlenség az ANI szerint ebből adódik, mivel szerintük visszaélés történhet, mivel a polgármesteri hivatal a tanácsos családjában levő szállodában szállásolt el vendégeket.

Továbbiakban Bokor Tibor kifejtette talán azok akik kivizsgálták az összeférhetetlenségét, hogy történt-e visszaélés, jobban oda figyelhettek volna, és nem csak feljelentő papírokat elemezik, hanem a gyakorlatban a helyszínen győződnek meg a történtekről.
A polgármester továbbá elmondta, hogy biztos benne, hogy feljelentés alapján kezdtek vizsgálódni Hegedüs Ferenc tevékenysége kapcsán. Ezt igazolja, hogy nem először fürkésznek az elmúlt hónapokban a vagyona eredete után. Kiderült, hogy mindene, ami van ahoz tisztességesen jutott, igazoló aktákkal alá tudta támasztani eredetét. Aki ismeri tudja nem közpénzből vagy fekete pénzből vagyonosodott meg, keményen megdolgozott és dolgozik érte nap mint nap.

Bokor Tibor kifejtette hogy a feljelentő azokból a személyekből került ki, akik a közvagyon kárára szeretnének haszonra szert tenni erre a következtetésre onnan jutott, hogy február elején „a polgármesteri hivatal kapott az ANI-tól egy levelet, amiben leírják konkrétan, hogy küldjük el azokat a dokumentumokat, döntéseket, amelynek értelmében Hegedüs Ferenc a Fortyogó eladásával foglalkozó bizottságba került és miként lett az elnöke. Eddig nem kérdeztek ilyet tőlünk, csak annyit, hogy mennyi vagyona, mi a tulajdona. Ez szemet szúrt nekem mert az ANI-nak semmi köze, hogy egy tanácsos milyen bizottságban vesz részt, nem az ő feladata.” - mondta Bokor Tibor.

Szerinte ebből egyértelművé vált, hogy a piszkálódásról van szó, és a Fortyogó eladásával lehet összefüggésbe hozni, hiszen a törvény kötelezi a hivatalt, hogy először az utolsó bérlőnek kell eladásra felajánlani a Fortyogó kezelő bázist a négy hektáros területtel együtt. A polgármester elmondta:
„egy tisztességes felajánlás volt a megvételre a bizottság részéről, melyet Hegedüs Ferenc vezetett (különben lehetett volna bárki más) és nem egyedül hozta meg a döntést, hanem a bizottság többségi szavazattal. Több felértékelés született 800 és 200 ezer euró között. Köztes árat állapítottak meg 500 ezer eurót, amely véleményem szerint elfogadható ár de még ez is nagyon alacsony”.

A volt bérlő ragaszkodik az általa késztetett felmérésben szereplő 200 ezer eurós vételi árhoz. Ez 5 euró négyzetméteres ár, ezt annak a tudatában ajánlja, mikor a környéken a piaci ár ennek 4 - 5 szőröse.
A hivatal munkaközössége a város vagyonát akarjuk megvédeni, és nem elkótyavetyélni. Tizenöt éve megy tönkre a komplexum, ha vissza kerül hivatal tulajdonába garantálom, hogy megtaláljuk a módját és rövid időn belül vissza adjuk a kézdivásárhelyieknek – summázta a polgármester.

Végezetül elmondta: „Én együttérzek Hegedüs Ferenccel és ragaszkodom, hogy továbbra is együtt dolgozzak vele, sőt bátorítottam, hogy a következő tanácsosi listán legyen ott mindaddig míg a bíróság hoz egy végleges döntést”.

Szék Helyek, Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog