Kézdivásárhely: Egy önkormányzati képviselő esete a simlisekkel

Itt mi felénk ha valakire „kihúzzák a cinkust az ássa el magát”. Így járt Hegedüs Ferenc a kézdivásárhelyi önkormányzati képviselő. Harminc éven át eredményesen dolgozott. A város egyik virágzó vállalkozását hozta létre. Vállalkozása a legsikeresebb szolgáltatói intézmény lett, így az egyik nagy adófizetője a városnak. Ha mással nem is ezzel hozzájárul közösségünk előmeneteléhez. Ennyivel nem érte be. Arról a becsületes székely emberről van szó, aki vagyonra tett szert, de nem sajnál másokon segíteni. Mindig megtalálja a módját, hogyan tud felkarolni egy nemes kezdeményezést. Képzőművészek mecénása, hagyományápolókat segíti, könyveket jelentet meg a térség megismertetésért. Civil szerveződések támogatásán keresztül a térség életét is igyekszik előmozdítani.


Gyerekkora óta ismerve a várost érezte, hogy nem minden jó irányba halad a város vezetésében. Ekkor vállalt tisztséget a tanácsban, a tapasztalatait felajánlva. A cége irányítását átadta a családjának, mert mint cégvezető nem szeretett volna konfliktusba kerülni a jogszabályokkal.

Hát pont ezt nem tudta elkerülni.

Törvény tisztelő emberként, az igazság érzete nem engedte, hogy a város vagyonát megkurtítsák. A város tulajdonába szereplő Fortyogó üdülő és gyógykezelő központ ekkor került eladásra. Mint gazdasági bizottság tagja és az eladással foglalkozó különbizottság vezetője nem volt hajlandó szinte fele áron felajánlani a komplexumot a volt bérlőnek. Ugyanis a törvény kötelezi, az önkormányzatot, hogy az utolsó bérlőnek fel kell ajánlani megvételre a bérleményt.

A polgármesteri hivatal felértékeltette hivatalosan a fürdő telepet. A bérlőnek nem tetszett az ár, készítettet egy másik felértékelést, ami fele a hivatalos árnak. Ezen az áron szeretne hozzá jutni az ingatlanhoz. A helyzet pikantériája és abszurditása, hogy a vevő szeretné megszabni az árat. Ezt megakadályozta, ekkor kezdődött Hegedüs Ferenc kálváriája.

A nyerészkedők félre szeretnék állítani, hogy ne gördítsen akadályt a céljuk elérésében

A legegyszerűbb ha valakit el akarnak lehetetleníteni a jelentgetés, pénzügyi hivatalnál és más állami szerveknél. „Figyelmeztették” az Országos Feddhetetlenségi Ügynökséget, hogy a családjától béreli az önkormányzat a szállodai helyeket, ünnepekkor mikor is mintegy 200 embert kell elszállásoljanak. A város legtöbb férőhelyes szálloda az Atrium , ami a fia és felesége tulajdonában van. A városban néhány ágyas kis panziók még léteznek, de ott közel se lehet ennyi embert elszállásolni.
A szobák kiadását nehezményezve az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség a napokban döntését nyilvánosságra hozta, Hegedüs Ferenc kézdivásárhelyi önkormányzati képviselő összeférhetetlenségéről, az indoklás, hogy a családjával kötött szerződést az önkormányzat. A döntés nem végleges lehet fellebbezni. Minden józan gondolkodású ember nem fogad el egy ilyen döntést tudván, hogy nem bűnös és kivizsgálás nélkül döntöttek.

A sajtóban megjelent nyilatkozata szerint a kálváriája ezelőtt négy esztendővel kezdődött, amikor kinevezték a fortyogói kezelő- és üdülőközpont eladásával foglalkozó öttagú különbizottság élére, lavinaként indult meg ellene az azóta is tartó támadássorozat. Három éven át bizonygatta az igazát, amíg a hivatalokat sikerült meggyőzze igazáról. De ez nem volt elég.

Valószínűsíthető a történet itt még nem fog befejeződni. Felebezés esetén a simlisek fognak röhögni a markukba, mert ismerve a román igazságszolgáltatást, évekig elhúzódhat az ügy,  az érintett meghurcolása folytatódik.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog