Publicisztika

Hamarosan mindannyiunkat lehallgathat a nagy testvér!A Mandinerben megjelent cikk taglalja a  hivatalosítható megfigyelést az unióban a lehallgatást. Nem kapta fel a fejét nyugaton de még keleten sem senki. Nem rég fogadott el az Európai Parlament egy olyan jogszabály-tervezetet, ami megengedné a techcégeknek, hogy a gyermekek védelmére hivatkozva automatikusan megfigyeljék üzeneteinket és hívásainkat. A nemzetközi közbeszédet napok óta a Pegasus lehallgatási ügy tartja lázban, mellette elsiklik a lehallgatást és megfigyelést hivatalosító döntés. Az embernek az az érzése, hogy a Pegásus ügy gumicsont, tesztelik a véleményt, hogy aztán az unió bedobja a sajátját. Erről eszébe jut az embernek egy másik lehallgatási botrány a Snowden-ügy. Még sokan emlékezhetünk rá. Amerikaiként Oroszországban él mert otthon, börtönbe tennék, netán ki is végeznék. "Edward Joseph Snowden (Elizabeth City, Észak-Karolina, USA, 1983. június 21. –) amerikai számítógépes szakember, volt CIA-alkalmazott, aki azzal vált közismertté, hogy nyilvánosságra hozott szigorúan titkos NSA-dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy az amerikai titkosszolgálatok széles körben figyelik az emberek mobiltelefon-hívásait és internetes tevékenységét az Egyesült Államokban és világszerte." (Wikipedia) Most mi lesz? Ez a cikk is hírkiszivárogtatás lesz. vagy már azon túl vagyunk, hogy egy kis lehallgatás botrányt okozzon, persze ha nem sérti a nagy testvér, unió hatalmasságainak az politikai üzelmeit. 
A jelenlegi uniós törvény még nem végleges de világszerte sok politikus szimpatizál vele.

Emberistenek

 

Szerző: Galló Béla

 

"Az info-szakadékon a politikusok sem enyhíthetnek, lévén ők csupán az ügyintézőik. A politika ma az adat-trilliárdosok akarata, jóllehet „legitimációjuk” korántsem a nép, még kevésbé a nemzet bizalmán nyugszik. Senki sem választotta meg őket döntéshozóknak. A „tudásfölény”, amelyre hivatkoznak, csupán illetéktelen információ-többlet, ami persze cselekvési előnyt jelent a számukra. Politikusaikkal csak addig és úgy játszatják el a demokráciát, ameddig az hasznos nekik.

Ha nem tetszik nálunk, el is mehetsz.


Szerző: Boris Kálnoky

"Újabban viszont ez a mondat egyre többször hangzik el, amikor németek és más nyugat-európaiak a „kelet-európaiakról” beszélnek. A holland miniszterelnök, Mark Rutte kezdte a sort„Hosszú távon az kell legyen a cél, hogy térdre kényszerítsük Magyarországot ebben a kérdésben. Fel kell ismerniük, hogy vagy tagjai az Európai Uniónak, és ezáltal értékközösséget vállalnak velünk, vagy ki kell lépniük az unióból”, mondta június 24-én Brüsszelben, Magyarország új gyermekvédelmi törvényére reagálva.

Erdély középkori környezettörténetét vizsgálja egy kutatócsoport

Az Erdélyi-szigethegység klímájának és tájhasználatának 1500 évet felölelő történetét vizsgálva arra jutottak a kutatók, hogy az erdőirtásokat és a pásztorkodás intenzitását nem a klímaváltozás határozta meg, hanem a térségben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok.

A transzpolitika nyomorúsága


Szerző: Czopf Áron
Látószög blog

Vannak emberek, akik sehol sincsenek jelen igazán. Az étkezőasztalnál a telefonjukat nyomkodják, az év első napjaiban már a vakációjukat tervezik. Miközben Amerika már a világ szinte bármely pontján megtalálható, Franciaország szinte a saját területén sem. Mire megemésztjük és elvetjük a legellentmondásosabb ideológiákat, már csak az álarcot viseljük, és gondolkodásunkban – talán tudtunk nélkül – a politika transzvesztitái lettünk. (Sz-H kiemelés)

A kezdeményezők leadták a nemzeti régiók polgári kezdeményezés papíron gyűjtött aláírásait

A kezdeményezők csütörtökön leadták az illetékes állami hatóságoknak a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés papíron gyűjtött aláírásait. Az interneten gyűjtött aláírások adatbázisainak az átadására pénteken kerül sor - tájékoztatta az MTI-t Izsák Balázs, a kezdeményező bizottság elnöke.

A liberálfasiszta gépezet véghajrája

Szerző: Topolánszky Ádám
Magyar Nemzet

"Történelmileg az első világháború kétszeresen is mérföldkő volt mind a fasizmus, mind a liberalizmus történetében. Úgy tűnt, hogy a háború végérvényesen lejáratta azt a liberális világrendet, amely ezt a világégést kiváltotta, de sajnos nem így lett. A liberalizmus ismét beindította a motorját, zakatol és nyomul világszerte, amire a szellemileg kialakulatlan gondolkodású, ezért könnyen befolyásolható fiatalok gyorsan rákapaszkodnak.

A pápalátogatás műfajáról: Minden politika?

 
Közeleg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti színhellyel. Mikor felröppent a hír, megindult a találgatás vajon a pápa óhajt találkozni Áder János államfővel, vagy Orbán Viktor kormányfővel. Aránylag későre tisztázta a Vatikán a helyzetet, hogy igen. Nem csoda, hogy most felteszik a kérdést: valóban éppen aktuális kormányokhoz vagy politikai helyzetekhez alakítja az egyházfő körleveleit vagy a pápa nemzetközi utazásait? Vajon mennyire enged Szent Péter utóda a politikai nyomásnak? Legyen itt egy momentum a csíksomlyói 2019-es látogatása esetén, már korábban napokkal a látogatás előtt kiderült, a pápai miseruha hátán a pápalátogatás logójának magyar feliratát el kell takarni... (minden momentumot tárgyat egyeztettek a Vatikánnal.) Azt, hogy mennyire politizálják át helyben tapasztalatairól  Péterfi Attila (a Gyulafehérvári Caritas gazdasági ágazatának vezetőj) röviden így fogalmazott: „A napokban sokszor úgy éreztem, hogy erőnk feletti harcra vagyunk ítélve. Fájdalom, kereszt, megpróbáltatás, eső, sár, egymásra uszítás, megaláztatás… (székelyhon.ro) A corvinak.hu oldalán megjelent   alábbi írás igyekszik tisztázni a pápalátogatások mibenlétét.

Ma már mindenki szélsőjobbos, aki szerint a férfiak nem szülhetnek gyereket…


Fucsovics Márton és barátnője. Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

 

Boris Becker megdicsérte Fucsovics párját, szexizmussal vádolják. „Úgy hírlik, a magyar hölgyek a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenesetre nagyon csinos” – mondta az egykori világklasszis teniszező.

Bayer Zsolt írása a Magyar Nemzetben: Kell-e menekülnünk? 

"Az élő közvetítést követően egy brit jogvédő szervezet tiltakozni kezdett a szexista megjegyzés és a nők tárgyiasítása miatt. A teljes európai (bulvár-) sajtót bejárta tegnap a hír, akkora balhé lett, hogy a BBC-nek is közleményt kellett kiadnia. Megvédték egyébként Beckert, szerintük ez egy könnyed kijelentés volt, de semmiképpen sem sértő. Akkor most nézzenek a fotóra, és olvassák el újra Boris Becker szavait!

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog