Publicisztika

Szétverik a magyar nemzetállamot?

Erzsébet híd 2022. július

Ahogyan Bonfini 1486-ban járt Magyarországon ezt írta: a Kárpát-medence birtokba vételével az egész világ haragját magukra vették. Ez folyik ma is? Folyamatosan előkerülnek nyugaton és Magyarországon is azok, akik népünk gyalázásábán és a nemzeti öntudat szétverésében leli örömét.

Csupán a közelmúltban kutatva rádöbbenünk, hogy Bonfini 500 éve „rátapintott” valamire!

Porosodó polcokon - Könyvolvasási szokások napjaink Magyarországán


Közhely, de igaz, hogy felgyorsult világunk sok tekintetben radikálisan átalakította-átalakítja mindennapjainkat. A digitális kor különösen nagy kihívást jelent az elmélyültséget igénylő tevékenységek, köztük a könyvolvasás esetében. Igaz, hogy a magyarországi könyvolvasási szokásról  szól az írásban, de nem sokban tér el az erdélyi magyarságé sem.

Az Európai Unió az LMBTQ+ emberek jogaiért kiáll, a nemzeti kisebbségekét lesöpöri az asztalról

Az unióban egy év alatt az őshonos nemzetiségek megítélésében nem változott a helyzet. Sőt azt lehet mondani, hogy a buzik és más aberrációk röviden az LMBTQ+  elismertetése és a woke kultúra menetel az általuk elképzelt úton.

2021. szeptemberében a Newsweek oldalán Tárnok Balázs a Rákóczi Szövetség alelnöke így fogalmaz: "Az EU Bizottsága a közelmúltban kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország és Lengyelország ellen is az LMBTQ+ jogok állítólagos megsértése miatt. Miközben Brüsszel kiáll az LMBTQ+ emberek jogaiért, folyamatosan figyelmen kívül hagyja azokat a kihívásokat, amelyekkel más kisebbségek, különösen az etnikai kisebbségek szembesülnek. Az etnikai kisebbségek megvédésének mellőzése része a Bizottságnak Európa nemzeti és regionális sajátosságainak elnyomására és lakosságának homogenizálására." A teljes cikk angolul Itt olvasható.

Lám eljutottunk oda is, hogy most már a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezést lesöpörték az asztalról. Persze kivizsgálták és megállapították, hogy az érintett államokban elégséges az a törvénykezés mely szabályozza az őshonos nemzetiségek jogait. A kivizsgálódáskor persze az elnyomó többség véleményét kérték ki. Ha mégis a kisebbség vezetői is megszólalhattak azt érdekes felvetésként kezelték és elfelejtették.  

A gazdasági válság megváltoztatja az európai politikát? A németek kivásárolják magukat az inflációból! Hazai és uniós jelenségek.


Getty Images/politico.eu

A dák örökséggel büszkélkedő hazánkban, nem sok szó esik arról, hogy változás készül az unióban. Az ukrán háborúval és Klaus Iohannis esetével, - kipottyant a NATO kebleiből –, van tele a média. Neve nem szerepel a The New York Times által közzétett NATO elnökségre jelöltek listáján.

Dühöng a totális woke ideológia! Münsterben a városháza díszterméből, eltávolították a közel ötszáz éve ott álló keresztet

Szerző: KÖTTER TAMÁS
Facebook

Ha nem hiszel az igazi vallásban, akkor egy hamisban fogsz.

A g7-ek Münsterben tartott külügyi csúcstalálkozóján, a városháza díszterméből, ahol a küldöttek összegyűltek, eltávolították a közel ötszáz éve ott álló keresztet - eddig a hír.

Nemzeti önrendelkezés, korlátokkal

Szerző: Kovács Ágnes Lilla

Mitől függ, hogy megmarad-e egy nagyhatalom által kreált kisállam? Miért bizonyult életképesebbnek San Marino, mint a Székely Köztársaság? Beszélgetés a Ludovika Egyetemi Kiadónál hamarosan megjelenő Kérészállamok. Átmeneti államalakulatok a történelmi Magyarország területén (1918–1921) című kötet szerkesztőivel.

Az Egyesült Államok hadserege Romániában gyakorlatozik az orosz ellenes háborúra

A CBS News internetes oldalán jelent meg: „Mihail Kogălniceanu, Románia – Az Egyesült Államok hadseregének 101. légideszant hadosztálya csaknem 80 év után először jelent meg Európába az Oroszország és az amerikaiak vezette NATO katonai szövetség közötti feszültség kiéleződése nyomán.. A "Screaming Eagles" becenévre hallgató könnyű gyalogsági egységet kiképezték arra, hogy órákon belül a világ bármely csataterén, bevetésre készen álljon.

Miért nem lesz közelebről shengeni tagország Romámia?


Mark Rutte holland miniszterelnök

A holland akadékoskodik Bulgária és Románia csatlakozása kapcsán. "A törvényhozók azzal érveltek, hogy Bulgáriában és Romániában a korrupció és a szervezett bûnözés elterjedtsége "kockázatot jelent Hollandia és az egész schengeni övezet biztonságára nézve". A Szófia és Bukarest által javasolt tényfeltáró küldetésre október első felében került sor, zárójelentését jelenleg vizsgálják a tagállamok. A megállapítások bizalmasak maradnak. (euronews.com)

Európa elveszíti stratégiai autonómiáját

 

Szerző: Szerző Stejer Gábor

 

"Az elmúlt három évtizedben az Oroszország és a Nyugat közötti kapcsolatok logikája arra az alapvetésre épült, hogy Moszkva elfogadja a NATO-nak az európai erőviszonyok megváltoztatására irányuló minden lépését. Oroszországnak gyakran kellett engednie, ami nemcsak a kontinensen, de még a közvetlen határai mentén is fokozatosan rontotta a stratégiai pozícióit.

Fizika, szépség és az isteni elme

Az exhibicionista két ifjú, akiket utolért már zsenge korukban a liberális agymosás és  paradicsomlevessel leöntötték van Gogh-festményét.  Biztosan nem eszméltek rá arra, hogy az intellektuális belátás és a szépség megértése nem demokratikus, a rossz kulturális formáció, a politikai és gazdasági ideológia, valamint a hazugsághoz és a csúnyasághoz való hozzászokás elszakíthatja az embert az igazságtól és a szépségtől. (Szek-helyek megj.)

Szerző: George Stanciu

"Múlt héten a feleségemmel, egy festőbarátunkkal, aki névtelenül kíván maradni, péntek este sétáltunk végig a Canyon Roadon, amely számos galéria helyszíne az új-mexikói Santa Fe-ben, egy kisvárosban, amely a harmadik legnagyobb művészeti piac az Egyesült Államokban. A Canyon Road félúton megálltunk egy kortárs galériában, ahol egy új bemutatót tartottak konceptuális művészettel, amelyet festő barátunk már alig akart látni. Odabent a galéria egyik falát bámultam, amely vörösre volt festve, fehér nyomtatott betűkkel, amelyek kiejtik: „Bief + Doubt = Józanság”; egy másik falon egy emberi agy fényképével találkoztam „Gondolkodó gép” felirattal; a fénykép mellett egy nagy fehér vászon volt fekete „Pure Beauty” betűkkel. Megdöbbenve attól, amit láttam, azt motyogtam: „Micsoda értelmetlenség. Mi történt a szépséggel?"

A modernizált világunk

 

Mielőtt bárki kétségbeesve lökné félre a jegyzetet a rémisztő cím miatt, le kell szögezni, nem tudománynak álcázott idegen szavak tucatjainak lavinája következik. Egyetlen kérdés motoszkál a háttérben. Vajon a civilizáció egyenértékű a modernizáció fejlődésével? Mert ha igen, akkor talán nagyobb a baj, mintha fel sem találtuk volna, mondjuk, az elektromos áramot.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog