Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egymillió lejjel támogatja a vártemplom felújítását

Zajlanak a vártelmplom felújítási munkálatai, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egymillió lejjel járul hozzá a műemlék épület restaurálásához.

Zajlanak Sepsiszentgyörgy egyik legmeghatározóbb épületének, a református vártemplomnak a felújítási munkálatai, amelyet helyi vállalkozás, a Bi-Turn Cons Kft. végez. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egymillió lejjel támogatja a felújítást.

Tehetetlenség és rosszindulat

Kötelezettségszegés miatt elmarasztalta az Európai Unió (EU) Bírósága Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot, amiért önsorsrontó módon nem fogadták be a migránsokat 2015-ben. Meghökkentő a múlt héten Luxemburgban meghozott döntés, hiszen egy olyan uniós határozat be nem tartására vonatkozik, amelyet a nemzetállamok felszámolásán gőzerővel munkálkodó Európai Bizottság akart a tagállamokra kényszeríteni.

Az unió vezetői a Csipkerózsika álmukból felébredtek

és megszólaltak, Von der Leyen valami bődületes populista szöveggel állt elő. Vagyis csak annyit mondott de ezt nagyon hosszan, amit akartak hallani azok, akik egyáltalán oda figyelnek rá. Április 5-én előrukkolt ötletével: "ebben a válságban nem végzünk félmunkát"(hát igen ha semmit nem teszek azt nem lehet felesben elvégezni), és ez a következő évekre is vonatkozik, amelyek arról szólnak majd, hogy miként lehet kiemelni a gazdaságot a válságból. Igen erőteljes beruházási tevékenységre, "egy Marshall-terve" van szükség, amelynek középpontjában "egy új, erős EU-s költségvetésnek kell állnia"…. "az a sok milliárd euró, amelyet most kell beruházni, hogy elkerüljük a még nagyobb katasztrófát, ezért az a felelősségünk, hogy okosan és fenntarthatóan fektessünk be közvetkező költségvetésünkből", eddig a hangzatos szöveg.

- Jut eszembe a felelősségről! Eddig hol volt az unió vezetősége az elmúlt négy hónapban?

A főmuftik elfelejtették, hogy 2015-ben elképzeltek egy pandémia megelőző terv kidolgozását, több millió eurót költöttek is rá.

-Vajon ezzel mi lett?

A román kormány a világjárványt is a magyarok diszkriminálására használja


Erre hívtuk fel a figyelmet a szék-helyek.ro oldalán március 27-én  Románia: Járvány és diktatúra

A marosvásárhelyi székhelyű Civil Elkötelezettségi Mozgalom (CEMO), amely az erdélyi magyarság nyelvi jogait védi, az Agerpres román hírügynökséghez is eljuttatott közleményében hívja fel a figyelmet a magyarság diszkriminációjára. A bukaresti tanügyi minisztérium ugyanis nem akarja biztosítani mintegy 120 ezer magyar diáknak az anyanyelvű digitális oktatáshoz való hozzáférést, a Stratégiai Kommunikációs Törzs sem kommunikál magyarul, az Egészségügyi Minisztériumnak nincs magyar nyelvű honlapja, ráadásul a gyorssegély-ügyfélszolgálatnak sincs magyar csatornája. A diszkriminatív gyakorlat ellen az Európa Tanács is tiltakozik, amely emberi jogi egyezményének az alkalmazását Bukarest ideiglenesen felfüggesztette.

A COVID-19 és a „gazdasági háború” elmélete: logikusan hangzik, hülyeség

Az senkit sem lep meg, hogy egy csomó honfitársunk vagy azt hiszi, hogy a vírus nem létezik, vagy azt, hogy létezik, de a biológiai háború egyik formája. Megteltek összeesküvés-elméletekkel a közösségi hálózatok, melyek egy része ténylegesen gyilkos, mások (geo)politikai potenciállal rendelkeznek, melyek egyetlen célja az államok, az Európai Unió vagy a NATO belső kohéziójának a gyengítése. 

Leslie Mándoki : Vissza kell térni a régi értékeinkhez

 


A művész feladata és felelőssége, hogy megszólaljon, hitet kell adnunk, mert mindenki fél a jövőtől”
Fotó: Kurucz Árpád

 

Miután a járványnak vége van, le kell ülnünk és meg kell beszélnünk az ebben az időben szerzett tapasztalatainkat. Remélem, hogy kialakul egy új, közös értékrendszer, egy új európai egység, amelynek központi értéke az emberség, az emberiesség, a család és a munkaalapú társadalom – mondta Leslie Mándoki zenész és producer a Magyar Nemzetnek. A világhírű zenésszel a koronavírus-járványról, korunk igazi hőseiről és a válsághelyzetet kihasználó pénzügyi spekulánsokról is beszélgettünk.

Haiman Éva: A globalizáció vétke a védőeszköz hiánya


Fotó: Havran Zoltán

A koronavírus-járvány miatt az egész világon komoly hiány alakult ki az egészségügyi védőfelszerelésekből, főleg a maszkok iránt nőtt meg a kereslet. Most üt csak vissza, hogy a fejlett országok sok egyéb mellett az egészségügyi védőeszközöket és az alapanyagokat is Ázsiából, döntően Kínából szerezték be az elmúlt évtizedekben. Itthon heteken belül elindul a profi egészségügyi maszkok gyártása Hajdúböszörményben.

Kassai Lajos: A járvány lehetőséged ad arra, hogy magunkba nézzünk

Az egészségügyi vonatkozása mellett a koronavírus-járványnak van egy lelki oldala. Ha a bezártságban kicsit befelé, önmagunk felé fordulunk, és végiggondoljuk az életünket, annak rendkívüli hasznossága lehet a lélek számára – mondta Kassai Lajos, lovasíjász, aki portálunknak a járvány gazdasági következményei mellett arról is beszélt, hogy egy ilyen globális kihívással szemben csak egy egységes társadalom tud fellépni. – A politikai küzdőtérben nincs bizalom, a kormány és az ellenzék képtelen közösen felvenni a harcot, márpedig a vírus nem fog annyi gazdasági kárt okozni, mint az a káosz, amit a bizalmatlanság szül – fogalmazott Kassai Lajos.

Aristo: Az értelem Fénye

Áll az európai bál a magyar törvénykezés körül. Újból kezdődött a diktatúrázás és a jogok fölötti jajongás. Ez kapóra jött az EU többi idiótája számára is, ők is úgy érezhették, hogy visszataláltak a jól kitaposott útra és ismét elsüthetik szellemi petárdáikat.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog