A digitális diktatúra magasabb fokozatba kapcsol

 

Szerző: Lánczi Tamás

 

Ebben a szép új világban már nincs szükség államra, hiszen a szabályszegők megbüntetéséhez nem kell többé hatósági beavatkozás: a rendfenntartás új eszközei a megbélyegzés és a bojkott – és ha ezekkel nem tudnak célt érni, akkor jöhet a fosztogatás, gyújtogatás, fizikai agresszió

Ludovic Orbán a bedobta a mélyvízibe a felfújt lufit...

ugyan is szerdán ismertette a 10 éves gazdaságfellendítési tervet melyet Fejér László Ödön szenátor kampány fogásnak nevezett a sajtótájékoztatóján. 100 milliárd eurót emlegetnek mellyel a gazdaságot szeretnék élénkíteni 10 év alatt, amely így kimondva nagy összeg, de ha felosszuk évekre akkor 10 milliárd évente, ekkora összeget idáig mindegyik kormány ígért – fejtette ki a szenátor.

A piszkos tizenkettő

Szerző: Karácsonyi Zsigmond

 

„Vadnyugtalanítóan” fortyognak a közállapotok miatt aggódó marosvásárhelyiek. Három évtized alatt a város térvesztése egyre fájóbb lett. Mindenki elhúzott mellettünk, lassan már az egykori, oly büszkén emlegetett Székelyföld központja szerepet is mások veszik, vették át. Nem csoda, hogy a fényévekre csillogó kincses város elszippantja tehetséges fiataljainkat. Mi pedig keserű belenyugvással konstatáljuk a vagyonosodó politikai-vállalkozói szövetségek manipulatív uralkodását.

Korunkban a zene nem felcsendül, hanem berakják

Szerző: Csejk Miklós

 

A tárcaíró megfigyelte, hogy nem tud írni és komolyzenét hallgatni egyszerre. A komolyzenére ugyanis figyelni kell. Ha a tárcaíró a komolyzenére figyel, akkor általában nem ír, ha viszont ír, akkor nem tud a komolyzenére figyelni. Korunk viszont nem arról szól, hogy figyelni kell a zenére. A zenék, leginkább a könnyűzenék, a háttérben szólnak. A rádióhallgatásból háttérrádiózás lett, de ha vásárol az ember, akkor is szól a zene. A zene mindenünnen szól, épp ezért senki nem figyel rá. A zenét zajjá aljasította korunk. Háttérzajjá. Korunk embere berak valami kis zenét, aztán nem figyel rá. Arról már nem is beszélve, hogy korunkban a zene nem felcsendül, hanem berakják.

A moldvai csángók nem tarthatták meg a június végi bákói magyar misét


Illusztráció (MTI Fotó: Komka Péter)

A misére annak ellenére nem kerülhetett sor, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat már részben feloldották, és a hatóságok május 15-től szabad térben, június 16-tól pedig a templomokban is engedélyezték a szertartásokat. A templomi miséknél a résztvevőknek kétméteres távolságot kell tartaniuk egymástól, és szájmaszkot kell viselniük. A vasárnapi magyar misét ennek ellenére a koronavírus-járványra hivatkozva mondták le.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog