Publicisztika

A Baltikum miatt kitörhet a harmadik világháború?


A Kalinyingrádi körzet elhelyezkedése és a területet Moszkvával összekötő vasútvonal (szabadeuropa.hu)

Egyértelmű a mostani helyzet az ukrán provokáció után most az amerikai kézi vezérlésű brüsszeli hatalmasságok tovább piszkálják az oroszokat. Ez kiderül a litván tudósításból is Litvánia – miután a külügyminiszter szerint az Európai Bizottsággal is konzultált – pénteken vasúti áruszállítási tilalmat rendelt el az említett folyosón. Vagyis Vilnius közölte, hogy ami az uniós szankciók hatálya alá esik, azt nem lehet átszállítani a vasúti korridoron.

Megújítod a föld színét

 

Szerző: Korzenszki Richárd

"Minden korban, a teremtés kezdete óta nehezen fogadja el az ember, hogy nem ő a világ ura. Tornyot akartak építeni, a bábeli tornyot, akik még egy nyelvet beszéltek, égig érő tornyot akartak építeni. Jelképes a történet: az önmagukat Istennek képzelő embereket az Úr megzavarja, szétszórja, többé nem értik egymást. Bábeli zűrzavar lesz úrrá az egész világon.

Jogállamiság Európában: a kezdet, a vég vagy a vég kezdete?

A múlt heti nemzetközi (szak)sajtó egyik legjelentősebb (és sokak által szkeptikusan szemlélt) híre volt, hogy Lengyelországban vége a jogállamisági problémának, és új korszak kezdődik, amelyben a lengyelek megkapják a hozzáférést a 36 milliárd eurós nemzeti helyreállítási alaphoz – vagyis többé, úgy tűnik, hogy nem sérülnek az Unió pénzügyi érdekei.

Bilderberg-csoport, Világgazdasági Fórum és WHO: éljen a világkormányzás!Szerző: Fricz Tamás

„…és nemzetközivé-é-é-é lesz, holnapra, a világ!”

Emlékszik még valaki a szocialista Internacionáléra, a kommunisták alapénekére, amit Bajnai Gordon milliárdos globalista is a szocikkal együtt énekelt még néhány évvel ezelőtt?

Hogyne emlékeznének…

Ha „Zeusz megint elrabolná Európát” és biztonságba helyezné megszabadulnánk Amerika vezette uniós hiénáktól?


Európa elrablása – Giovanni Battista Tiepolo

 

Az Európai Parlament közvetlen jogalkotásra törekszik, ezt pedig szeretné ráerőltetni a nemzetállamokra. Az EP megszavazta, hogy közvetlen jogszabály-kezdeményezési jogot kérjenek.

Újabb szankciókat vetett ki az amerikai vezetés az orosz elittel szemben. Apró lépésekkel folytatódik a militarista birodalom építése

Újabb szankciókat vetett ki csütörtökön az Egyesült Államok orosz üzletemberekkel és kormánytisztségviselőkkel szemben az ukrajnai hadművelettel kapcsolatban. Az apró lépések politikájának egyikke.
        A NATO bekebelezi Finnországot és Svédországot egy következő apró lépés, A háborút addig húzzák mig egyre több országot vonnak be végérvényesen és semmi belső ellenzzés nélkül az elképzelt militarista birodalomba. Más szóval, az Észak-atlanti Szövetség (NATO) egy feltételesen védekező közösségből militarista birodalommá alakul át. A NATO szupranacionális rendszeralkotó struktúrává fejlődött. A nyugati nemzetek stratégiája az, hogy egyesítsék és maximalizálják az eurázsiai periférián lévő összes hídfőállást, amelynek egyetlen célja van: szembeszállni Oroszországgal és Kínával azzal a birodalommal amelyik képes leváltani a az amerikai hegemóniát és a NATO basáskodását.

Túl drága az anyanyelv?

Szerzők: Marian Chiriac, Szabó Tünde

A közigazgatásban igen, mert kizárólag a helyi önkormányzatot terhelik a kisebbségi nyelvhasználat költségei. Amelyeknek a zöme ráadásul rejtett költség: az önkormányzatok nem könyvelhetik el a nyelvi jogaink érvényesítéseként.

A szülőföld kirekesztés, az erdő pedig náci

 

A német „Heimat” szót nehéz lefordítani. Jelenti a szülőföldet, de jelentheti a hazát is, mégis mindkét fordítás adós marad a német szó ízével. Heimat a közelebbi szülőföld, az a környék, ahol valaki született, ahol sok rokona, barátja és ismerőse van, ahol ismeri a helyi szokásokat és kifejezéseket, esetleg beszéli a helyi dialektust, és tudja, hogy mit hogyan csinálnak ott. Heimat az a vidék, ahol minden sarkot, bokrot, kocsmát bejárt már, és amelyet soha nem fog elfelejteni, bárhova is vigye a sorsa.

Az Európai Politikai Közösség terve a nemzetállamok elleni támadásként értékelhető

"Az Emmanuel Macron által javasolt Európai Politikai Közösség egyértelmű támadásként értékelhető a szuverén egyenrangú nemzetállamokkal szemben, ráadásul egy olyan elképzelésen alapul, amely az Európai Unió története során többször is elbukott – a későbbi bővítések akadályozása és a szuverenitásvesztés veszélye miatt. Egy ilyen, új politikai szervezet létrehozása egybevág Brüsszel föderalista törekvéseivel, amelynek égisze alatt a balliberális politikusok az alapszerződéseket is módosítanák, a tagállami szuverenitás csökkentését és a gazdag elit hatalmának a koncentrálását zászlajukra tűzve.

Utazás Európa jövőjébe

2019 december 11-e igencsak jelentős nap volt. Mikor a Covid-19 világjárvány még csak disztópiának tűnt, amikor Greta Thunberg a Time magazin év emberének lett kinevezve, egy, az Európai Unió országai számára igen meghatározó esemény történt.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog