Publicisztika

Az USR támogatja a decentralizációt, viszont nem az etnikai elvek mentén


Dan Barna (Interjú)*

Szerző: Antal Róbert-István & Vass Csaba (Dan Barna az Azonnalinak: Nincs jelentősége annak, hogy valaki román vagy magyar)

Mi olyan párt vagyunk, amely minden kisebbség önkifejezését támogatja. Interjú.
 

„A napokban megjelent az USR-PLUS kisebbségekre fókuszáló tervezete: ebben több olyan pont szerepel, amely korábban már szerepelt a román parlament törvényjavaslatai között, ám akkor az USR mégsem támogatta őket. Mi az oka annak, hogy a választási kampányra megváltozott az álláspontjuk?

Felső-Háromszéki hírek I. 3 (nov. 23 - 29)

(Kattintson a címre)

 

Változott a kézdivásárhelyi kórház besorolása

Lélektápláló mozgalom
Megszokott adventi gyertyagyújtás a főtéren nem lesz, helyette az éterbe költözik a programsorozat, az önkormányzat és a Vigadó közösségi oldalára.

Részletek ➡️https://bit.ly/2V6Np0T

Farkas Árpád: Nem ilyen lovat akartam

Új városfejlesztési stratégia készül Kézdivásárhelyen


Eltörlik a korlátozások egy részét Kézdivásárhelyen

Jaj, a pocának!

Kép: Trifonov Éva

Disznóölésről a Kossuth Rádió kora reggeli műsorában

 A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora december első hetét a disznóvágás hagyományának szenteli. A zenei válogatásban az Utolsó Óra gyűjtéssorozat felvételei szerepelnek.

 

A német Bundestag kiállt a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés mellett

A kormánypártok javaslatára egyhangúlag elfogadott határozatban állt ki a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken az őshonos európai kisebbségek jogainak európai uniós(EU-) szintű védelmét sürgető Minority SafePack európai polgári kezdeményezés (MSPI) mellett.

Nincs visszaút!

Szerző: BAYER ZSOLT 
A Katyn végén a föld alá lépkedő asszony képe az irányadó, aki annyit mond a nácikat felváltó kommunista diktatúra hajnalán: most majd a föld alatt kibekkelem őket.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog