Olvassunk együtt: Oscar Wilde idézetek

Megosztás
FaceBook  Twitter

1854. októberben született Dublinban Oscar Wilde, az angol irodalom egyik legszellemesebb írója. Legyen itt a csípős humora és új perspektívákat bemutató Wilde néhány sora. 

Szeretem a színjátszást. Sokkal valószínűbb, mint az élet.

 

 A nők, mint egy elmés francia mondta valamikor, ihletet és vágyat adnak belénk, hogy remekművet alkossunk, de mindig lehetetlenné teszik, hogy megcsináljuk remekművünket.
 
Nem, igazán nem vagyok cinikus, csak tapasztalataim vannak ami persze majdnem ugyanaz.

Ha imádnak bennünket, az kellemetlen dolog. Az asszonyok úgy bánnak velünk, mint az emberiség az isteneivel. Imákat rebegnek hozzánk, és folyton azzal gyötörnek, hogy tegyünk értük valamit.

Ezen a világon csak kétféle tragédiát ismerünk. Az egyik az, amikor az ember nem kapja meg, amit akar, a másik az, amikor megkapja. Az utóbbi sokkal rosszabb – ez az igazi tragédia.
 
Sohase helyeslek és sohase helytelenítek semmit. Az élettel szemben képtelenség így állást foglalni. Nem azért vagyunk a földön, hogy kitomboljuk erkölcsi előítéleteinket.
 
 
A nők támadással védekeznek, aminthogy hirtelen és különös megadásokkal támadnak.
 
Kép forrása: wikipedia

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog