Megint provokál dan tănasă és a nacionalista maffia

Olvasom a hírt. A hivatásos feljelentő keresete nyomán az alapfokon eljáró Bukaresti Törvényszék úgy rendelkezett, hogy a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár homlokzatán levő feliratot módosítani kell, a magyar megnevezést a román alá helyezni. Az ítéletet az alperesek meg fogják fellebbezni.

Nem a  szolgálatos feljelentő a hibás hanem a nacionalista, sovén maffia hálózat csupán csak ivarérett tagjai. A maffiózók a hibásak mert lovat adnak a feljelentők alá, , nekik szolgáltatnak igazságot, adott esetben semmibe véve a törvényt.

 

Egy másik eset.

A sajtó munkatársai közt szétszórt maffiózók, vagy bérenceik idióta provokálással igyekeznek, magyarellenes hangulatot előtérben tartani.
Az evz.ro portál oldalán jelent meg a cikk „România se pregătește de război, în Harghita și Covasna. Sute de militari au fost mobilizați” . „Románia háborúra készül Hargita és Kovászna megyében, Több száz katonát mozgosítottak.”

A szenzáció hajhászó cím mögött ott van, hogy miként reagálhat a román olvasó, mire gondol? Az eseményt leíró szöveg a két székely megyét kiemelve helyszínként sugallja, hogy szükséges a felkészülés, veszélyes hibrid háború alakulhat ki a többségben magyar lakta vidéken, és itt kell nemzeti kiképzést végrehajtani.

Így fogalmaz a portál „A MApN, MAI, SRI, SPP és STS (katonaság, belügyi védelem, és a titkosszolgálatok) katonáinak százait vezényelték Hargitába és Kovásznába, a példátlan akció keretében Romániában. A nemzeti kiképzés egy szakasza, amelyben a katonaság egy kitalált forgatókönyv szerint jár el, amelynek célja a hibrid háború sajátos ellenséges fellépésének ellensúlyozása.”

Az átlagolvasónak a hibrid háború kifejezés nem mond semmit, tipikus ködösítés nem beszél konkrét dolgokról. Egy semmit mondó tudósítás, amelyiknek a lényege, hogy azt sugallja, valami nincsen rendbe a két megyében. Úgy látszik, hogy a SRI-nek szánt pénz, az ország bruttó hazai termékének közel fél százaléka nem elég, és vissza szeretnék kapni azt, amit Dancila elnök asszony vezette kormány 1918-ban elvett. Ezért valami veszélyeztetett ki kell találni, miután a terror fenyegetés elmúlt és az se sült el jól, mégis két magyar fiatalt ártatlanul börtönben tartanak.

 Csupán csak azért, hogy se mi de román nacionalisták se tudjanak a fotelba hátradőlni Mihai Tîrnoveanu, a szélsőségesen nacionalista és soviniszta Calea Neamului (Nemzet Útja) nevű ortodox irányultságú álcivil szervezet vezetője a Facebook-oldalán közölte, hogy október 25-én, a román hadsereg napján fáklyás megemlékezést készülnek tartani az - általuk június 6-án meggyalázott - úzvölgyi osztrák-magyar katonai temetőben.

A maffia gárda a jól hangzó szövegek és félrevezetések semmitmondó szövegeivel a diplomáciában és a sajtóban igyekeznek megvezetni a többségi románokat és magyarázni a hatóságok lépéseit a magyar jogos kérések ellen.

Az utóbbi időben annyira lovon érzik magukat mindent a sutba dobva provokációs hadműveletet folytatnak az erdélyi magyarság és Magyarország ellen, hátha a reakcióként agresszívebb megnyilvánulás születik, amelyre hivatkozva minket kikiáltanak hibásnak, a helyzet kialakulásáért.

 

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog