Örményországot mutatták be a kézdivásárhelyieknek

Huszadik nemzeti estjét tartotta meg a Zöld Nap Egyesület hétfőn a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Ezúttal Örményország kultúrájával, szokásaival ismerkedhettek meg a résztvevők Mariam Sargsyan interaktív bemutatója révén. Az interkulturális estet Derzsi Katalin a szervezet tagja tolmácsolta.

 

A hétfő esti esemény száztíz fős közönségét Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke köszöntötte, aki elmondta, az egyesület immár több alkalommal szervezett nemzeti estet, Örményországot ötödik alkalommal sikerült bemutatniuk. Mariam Sargsyan ESC-önkéntes, az Environment+ projekt keretében április végéig tevékenykedik a Zöld Nap Egyesületnél. Az ingyenes eseményt az ozsdolai Gayane Asatryan csodálatos örmény verse nyitotta meg. 
Mariam a bemutatóját Örményország történelmi és földrajzi jellegzetességeinek ismertetésével kezdte, majd annak látványosságait, népviseletét, fontosabb turisztikai látványosságait ismertette.

 

Zöld Nap Egyesület

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog