Kézdivásárhely- A nemzeti összetartozás napja

 A 2010-ben megalakult Országgyűlés egyik első döntése volt, hogy a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját.

Száz éve gyászolunk,  egyszer azonban minden gyásznak, gyászévnek vége kell legyen. A gyász lezárása a megújuló élet kezdete. Ezt ünnepeljük június negyedikén, az összefogást amely megmentheti népünket itt Erdélyben.

 

Az összefogás kezdetét ünnepelték Kézdivásárhelyen a zuhogó esőben. Mindazok mellett, hogy az elhangzott beszéd inkább gyászos hangulatú volt, hozott újat és reménykeltőt, az összefogásra, hisz politikai színezet és nézet különbségekkel átszőtt csoportok együtt fogták a koszorút és tették le az emlékmű talapzatára, ez évek óta nem történt meg.

Minden sikeres közösségben található egy olyan közös hit, érték melyet a többség magának vall. Székelyföldön a vállalt közös érték a megteremtett örökségünk, amit tovább szeretnénk együtt vinni és utódainknak átadni. A százéves gyászunkat csak az összefogással leküzdhető nehézségek, és az ebből fakadó jövő ígérete tudja  lezárni. 

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog