Áldott húsvéti ünnepeket minden kedves olvasónknak!


Kákonyi Csilla: Emberi színjáték (olaj-vászon)

 

 

 

Kedves Barátaink, Testvéreink!

2020 Húsvétjára készülődve, amikor a koronavírus (Covid 19) világjárvány mohón szedi, eszi áldozatait és ritkítja a nemzetek sorait, mely népek hol több-kevesebb öntudattal menedékbe vonultak, eszembe juttatja diákéveim nagyböjti lelkigyakorlatait, amikor egy hétre visszavonultunk a négy fal közé és „silentium religiosum” -ban (abszolút szent csend), a lelkivezető segítségével befele fordulva igyekeztünk megismerni önmagunkat, hogy majd ezzel az ismerettel induljunk további küldetésünk betöltésére.

Az országban elrendelt kijárási tilalmat, kedves barátaim, tekintsük egy nagy nemzeti lelkigyakorlatnak, amikor annyi futkározás után meredeken szembenézünk a KÉRDÉSEKKEL: miért vagyunk, hova tartunk, mi történik a halálban, a család, nemzetség, nemzet helyes értelmezése és szolgálata stb.

Befele utazásom jelen történetében is annyi kérdés és válasz jött velem szembe, akár régebbiek is, melyek nem annyira nemzetünk trianoni nagypéntekét, hanem a magyarság Húsvét hajnalát idézik.

Örömmel osztom meg veletek nemzetünk húsvéti üzenetét, mely arról szól, hogy Isten is népünk felemelkedésén munkálkodik. A megújulás nem egy tetszés szerinti lelkiség, hanem az egyetlen út az újjászületésre, felemelkedésre. Ez az állapot nemzetünk történelmének egyik legnagyobb átalakulását, jóra fordulását üzeni, a trianoni századik évfordulón. A Gonosz ellen a harcot nem lehet csupán elméleti vagy szakmai síkon felvenni, most több áldozatra van szükség!

Jézus szóhasználatával élve: a vetés megérett, itt az aratás ideje, különben jön az esőzés, a vetés lerohad, vagyis népünk önző érdekek martalékává válhat. Röviden, belesodródtunk egy óránként gyorsuló bomlási folyamatba, amikor az Ördög, a Diabolos, a Bomlasztó átveheti az irányítást az emberek felett.

A világ megtévesztő kívánságaival szemben csak a megtért nép, az újjászületett papság és a jóra forduló vezetői réteg tud szembeszállni. Ennek az állapotnak megteremtésére most van itt az alkalmas idő! Most van helyzet!

Ez a krízisállapot magában hordozza azt a pillanatot, melyből kipattanhat az a szikra, mely népünk újjászületésének folyamatát elindítja.

Hiszitek, hogy tehetek értetek valamit? – kérdezi Jézus. Más válaszunk nem lehet, mint az, hogy igen, hisszük, tudjuk.

Hajrá!

Ilyen Húsvétja legyen az összetartozás évében minden barátnak, testvérnek, támogatónak.

Szeretettel, Csíksomlyóról, 2020. nagypéntekén

Gergely István, Tiszti

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog