Milánói modern művészetek múzeuma

A Dóm téren, találjuk a modern művészetek múzeumát (Museo del Novecento). A  modern, és kortárs művészet rajongói számára nyújt látványosságot. Egy különleges épületben található, mely magában is egy remek alkotás. Az olasz és a nemzetközi 20. századi művészet egyik legnagyobb olaszországi gyűjteménye tekinthető itt meg. A futurizmusnak, a spatializmusnak, és az arte povera művészeti irányzatának külön részleget szenteltek a múzeumban. Fellelhetünk olasz festők alkotásait, de más nemzetek alkotói is megjelennek: Az olasz mesterek, mint Fontana vagy Boccioni mások mesterművei, mint Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Georges Braque, Piet Mondrian, Paul Klee vagy Henri Matisse.

 

 

 

Bevezetésnek talán ennyi: Mitosz és történelem

Ide kattintva ízelítőt kapnak az alkotásokból.

A teljes anyagot a kiállításról a ide kattintva tekíntheti meg.

 

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog