Múltunk lenyomatai

Megmaradásról, nemzeti öntudatról, kegyeleti helyekről, hadisír-gondozásról tartott vetített képes előadást, valamint úti és élménybeszámolót dr. Grezsa Ferenc, magyarországi egyetemi tanár péntek este Sepsiszentgyörgyön, a szemerjai református templomban.

 

A nagy háború kitörésének 100. évfordulóján határozta el az anyaországban egy baráti közösség, hogy bejárja a magyar szempontból fontos csaták helyszíneit. Egy évre rá háromszékiek is csatlakoztak hozzájuk, a továbbiakban együtt folytatták zarándoklatukat. Örvendetes módon családtagjaik is velük tartottak, így egyszerre több nemzedék emlékezett meg elődeink szenvedéseiről, helytállásáról. Ezzel pedig meg is valósították kitűzött céljukat, hogy felmenőik, valamint saját és gyermekeik nemzedékeinek összekapcsolásával építsék lelki egészségüket és ezáltal a jövőt.

A túrák résztvevőjeként Handra Levente mérnök és Incze Zsolt György református esperes egészítette ki a fényképekkel gazdagon alátámasztott élménybeszámolót. Az elhangzottakat Erőss Judit korabeli katonadalokat megszólaltató előadása és Nemes Levente szenvedélyes szavalata tette még megrázóbbá és hangsúlyosabbá.

Bedő Zoltán

 

Székely Hírmondó

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog