Szertefoszlott álmok és tervek

Mellbevágóan időszerű, több nemzedékhez szóló, és éppen ezért mindnyájunk elevenébe vágó szatirikus komédiával lépett színpadra kedd este Sepsiszentgyörgyön a budapesti Orlai Produkciós Iroda. Az általuk elénk tartott görbe tükörbe nézve pedig ha nem is nyilvánosan, de legalább magunkban kénytelenek voltunk beismerni, hogy bizony sok tekintetben akár rólunk is írhatták volna a darabot.


A brit Mike Bartlett drámájának középpontjában az 1960-as évek lázadó nemzedékéhez tartozó Sandra és Kevin áll. Két oxfordi diák, akik több millió nyugati társukhoz hasonlóan le akarták dönteni a tabukat, felszabadítani önmagukat, megvalósítani a szexuális forradalmat, valamint nemi és társadalmi egyenjogúságot, illetve világbékét teremteni. És mindezek jegyében a töméntelen alkoholfogyasztás, kábítószerhasználat és a sűrű partnercsere is természetesnek látszott.
A nagy álmok és tervek azonban szertefoszlottak az idő múlásával, és a gyermekeik sorsának alakulása arra utal, hogy nem jobb, hanem rosszabb lett a világ. A Réthly Attila által rendezett előadás végére pedig a nézők számára egyértelműen kiderült, hogy ezért csak a fejüket pénzhajhászásra adó szülők okolhatók, mert odafigyelés, szeretet és megértés hiányában nevelték fel őket. Az a legszomorúbb viszont, hogy képtelenek (vagyunk) ezt belátni.
A közönség hosszan tartó tapssal hálálta meg Schruff Milán, Nagy Dániel Viktor, valamint Pálmai Anna, Szabó Irén és Dékány Barnabás élethű alakítását.

Bedő Zoltán

 

Székely Hírmondó

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog