Megosztás
FaceBook  Twitter

Az Erdélyi Hagyományok Háza újságíróképzése

 Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány saját munkatársainak és a partner civil szervezetek tagjainak szervezett képzést Csíkszeredában. A kétnapos találkozón a jelenlévők a munkájukhoz kapcsolódó kommunikációs tapasztalataikat bővíthették.

 

 Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány csíkszeredai székháza adott otthont az intézmény továbbképzésének. Az október elejére meghirdetett kurzusra öt településről tizenöt szakember érkezett, s a jelenlevők ez alkalommal a munkájukhoz kapcsolódó újságírói ismereteiket bővíthették. A program egy anyanyelvi előadással kezdődött, amin a Kárpát-medencei újságírás aktuális témái, nyelvhelyességi, valamint stiláris kérdések kerültek terítékre. Ezt követően a résztvevők a sajtóműfajokról, valamint a kulturális újságírás területéről szerezhettek elméleti ismereteket. A találkozó második részében a résztvevők a sajtóközlemények készítését gyakorolták fiktív és konkrét példák alapján.

Erdély egyik legsokoldalúbb kulturális intézménye számára a sajtó- és partnerkapcsolatok ápolása, valamint a kulturális területen működő civilszervezetekhez fűződő szálak erősítése nagyon fontos – indokolta a tanfolyam megszervezését Kovács Réka, az Alapítvány közkapcsolati felelőse. – A két nap igen hasznosan telt a jelenlévők számára, akik az itt tanultakat a mindennapi munkájuk során tudják kamatoztatni.”

Az Alapítvány szerteágazó tevékenysége, valamint a munkakörök eltérő jellege indokolta a másnapi személyes konzultációt. E kötetlen eszmecseréken a hallgatók az őket közvetlenül érintő, a kommunikációval kapcsolatos kérdéseikre kaphattak választ, majd a tanfolyam stílusgyakorlatokkal ért véget.

Dr. Csermák Zoltán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog