Megosztás
FaceBook  Twitter


Április 8-án nyílik a Szépművészeti Múzeum nagyszabású Bosch-kiállítása. Halála után több mint ötszáz év elteltével is számos megoldatlan rejtélyt tartogat. A tizenegy bemutatott Bosch-festmény a németalföldi mester teljes festői életművének közel felét teszi ki.

 

A múzeum a gondosan válogatott csaknem kilencven műalkotással kívánja bemutatni azokat az örök emberi témákat, amelyeket Bosch oly eredeti és rejtélyekkel telített módon fogalmazott meg a műveiben: az erény és a bűn közötti választás, a hit és az igazság kérdései, a vágyak korlátlan megélése és féken tartása, az emberi lét szellemi minőségének kérdése.

A kiállítás célja Bosch világának megelevenítése, a késő középkor szellemi és vizuális kultúrájának megidézése az emberi létezésről alkotott elképzelések bemutatásával.

A művész saját kezű festményei és rajzai mellett az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotások, továbbá műhelyének és követőinek legjellegzetesebb remekművei is láthatók lesznek a július 17-ig nyitva tartó Menny és pokol című tárlaton, amely nemcsak Közép-Európa valaha volt legnagyobb kiállítása lesz Bosch művészetéről, de a teljes nemzetközi múzeumi világban is az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlatának ígérkezik.

MTI

Nyitókép: Gyönyörök kertje, a középső tábla részlete. Forrás: Wikipédia

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog