Megosztás
FaceBook  Twitter


A Hagyományok Házában díjnyertes rajzokból nyílt kiállítás (Kép: Somogyi Dorka rajza)

A Hagyományok Háza kiállítótermében december 10-én nyitották meg a Mikulásjárás - Karácsonyi rajzpályázat 2021 legszebb alkotásaiból rendezett kiállítást. Az ünnepi tárlatot az érdeklődők január közepéig tekinthetik meg.

 

A Hagyományok HázaMikulásjárás - Karácsonyi rajzpályázat 2021 címmel hirdette meg ősszel felhívását a gyerekeknek. A kis művészek három korcsoportban küldhették el rajzaikat november végéig. A pályamunkák témája idén a Szent Miklós napi szokásokhozkapcsolódott, s a felhívásra az egész Kárpát-medencéből mintegy félezer rajz érkezett. A szervezők minden beküldőt emléklappal jutalmaztak, s december 10-én három kategóriában – óvodás, általános iskola alsó tagozata és általános iskola felső tagozata – hirdettek eredményt, és a díjnyertes pályamunkákból kiállítás is nyílt Az érdeklődők a tárlatot január közepéig tekinthetik meg.

Somogyi Dorka a II. kategória második helyezettje a délvidéki Hajdújárás Petőfi Sándor Általános Iskolájának tanulója:

Tollal szoktam rajzolni, de a festést is szeretem. Rajzszakkörre is járok, amin általában összegyűlünk tizenöten, még a szomszéd községekből is többen vesznek részt a közös munkában. Felkészítő tanárom Szalai Eszter volt, akinek már számos tanítványa nyert korábban is különböző díjakat. Mikulást már máskor is rajzoltam, így elküldtem rajzomat a pályázatra is. Kertes házban lakunk, így szeretek állatokat, macskákat, kutyákat, sőt rókát is pingálni.”

Dorka már korábban egy újvidéki versenyről is díjjal tért haza, akkor egy kakast örökített meg. A mostani díj átadására az egész családja elkísérte.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog