Grúz est Kézdivásárhelyen

Tizennyolcadik nemzeti estjét tartotta meg a Zöld Nap Egyesület október 29-én a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében. Ezúttal Grúzia kultúrájával, szokásaival ismerkedhettek meg a résztvevők a 26 éves Salome Pirtskhelava interaktív bemutatója révén. 

 

A kedd esti grúz nemzeti est nyolcvanfős közönségét Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke köszöntötte. Továbbá azt is megtudtuk, hogy az egyesület immár tizennyolc alkalommal szervezett nemzeti estet. Grúziát első alkalommal most mutatták be. A grüz Salome Pirtskhelava ESC-önkéntes, az Environment+ projekt keretében április végéig tevékenykedik a Zöld Nap Egyesületnél.

A vetített előadás alatt Pirtskhelava a jelenlevőket Grúzia gyönyörű tájain át az épített örökségeivel is  megismertette. Az előadó kis vetített filmen keresztül a grúz különleges írásjelek világába bevezette a nézőket, ezen kívül megismerkedhettek a szokásaikkal és gasztronómiai kultúrájukkal is.

 

Fotó Zöld Nap Egyesület

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog