Hatalmas változások zajlanak a szemünk előtt!

Fotó: Facebook

Görögország elkezdte megvédeni a határait, Benjamin Netanjahu megnyerte az izraeli parlamenti választást, Szlovéniában a nemzeti erők kerülnek a kormányra.

Ezek bár önmagukban egymástól különálló hírek, de mégis egy irányba mutatnak. A nemzetközi liberális erők sorozatban szenvedik el a vereségeket, és egyre többen ismerik fel, hogy napjaink problémáira nem a globalizmus és a multikulturalizmus a megoldás, hanem a nemzeti értékek megvédése. Európa szempontjából sorsdöntő, hogy 2015-el szemben a görögök nem a migránsok nyakló nélküli beengedése mellett foglalnak állást, hanem a határok megvédése lett a legfontosabb szempont. Ha a görögök kitartanak, és megfelelő segítséget kapnak, akkor Európa ismét megmenekült egy időre, de maga a probléma még mindig nem lesz megoldva. Meg kell szüntetni a migráció kiváltó okait, de erre egyelőre nem sok esély van. (Kovács András facebook)

Merkel méltatta a görög és a bolgár határőrizeti hatóságok munkáját

A kancellár kiemelte, hogy a görög kormány teljesen másként végzi a munkáját, mint 2015-ben, az EU határához érkezett legutóbbi nagyobb menekülthullám idején, és a szófiai vezetés is jól biztosítja az EU-s külső határ bulgáriai – Törökországgal közös – szakaszát. Hozzátette: a bolgár hatóságok teljesítménye alapján jogos Szófia panasza amiatt, hogy az országot még mindig nem vették fel az állandó belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet tagállamai közé.

A résztvevők beszámolói szerint felszólalt Horst Seehofer belügyminiszter is, aki hangsúlyozta, hogy ellenőrzés alá kell vonni a folyamatokat, különben még súlyosabb helyzet alakul ki, mint 2015-ben. (MTI nyomán)

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog