Iohannis levesébe is bele köphet a koronavírus


Fotó: presidency.ro

Lapértesülés: Iohannis letett az előrehozott választásokról

A koronavírus-járvány felboríthatja Romániában a teljes választási évet: Klaus Iohannis államfő letett az év végén esedékes parlamenti választások előrehozásáról, de még az is lehetséges, hogy a júniusi önkormányzati választásokat is el kell halasztani - írta szerdai számában a kormánypárthoz közel álló Adevarul.

A Szír helyzet (Fegyvernyugvásról egyeztek)


Recep Tayyip Erdogan és Vlagyimir Putyin sajtóértekezletre érkezik a moszkvában folytatott tárgyalásuk után 2020. március 5-én.
Fotó: Pavel Golovkin / MTI

 Ankara március 1-jén jelentette be, hogy Tavaszi Pajzs fedőnéven hadműveletet indított a szíriai kormányerők ellen az északnyugati Idlíb tartományban, amelyet Damaszkusz az orosz légierő segítségével akar visszaszerezni az ellenzéki fegyveresektől. A török offenzíva a szomszédos Aleppó tartományra is kiterjedt, ott egy katonai repülőteret "tett használhatatlanná" a hadsereg.

Öngólt rúgott Erdoğan?

Heti tükör. Erdoğan túlfeszítette a húrt a szíriai játszmában, és 33 török katona esett áldozatul e geopolitikai játszmának. De működhet-e a Nyugat megzsarolása? Elkerülhető-e Moszkva és Ankara nyílt konfliktusa? Átírja-e Idlíb a geopolitikai erőviszonyokat?

Az elmúlt hét legfontosabb geopolitikai mozzanata kétségkívül a szíriai Idlíb körül kiéleződött feszültség, amely a 33 török katona halála után a háború eszkalációjának, és Ankara és Moszkva nyílt szembenállásának a veszélyével fenyeget. A harcok egyre kiterjedtebbek, és a proxy háború a konfliktusban érdekelt hatalmak közvetlen összecsapásaiba torkollhat.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog